Motorstyrelsen og politiet i Nordjylland har haft en særdeles travl uge 29 med flere trafikkontroller under 'Hellerup-ugen' i og omkring Skagen.

Det er nemlig bestemt ikke alle rigmænd- og kvinder, der i den forgangne uge har formået at overholde lovgivningen. Det viser statistik fra Motorstyrelsen.

Intet mindre end hver fjerde bilist kan se frem til at modtage en bøde i deres e-boks inden længe, og for ugens topscorer bliver den luksuriøse ferie i Nordjylland en ekstra dyr affære.

Han/hun må nemlig af med intet mindre end en kvart million kroner i forbindelse med manglende registrering af sit køretøj på danske nummerplader samt manglende forsikring og ubetalte afgifter.

Motorstyrelsens og politiets kontroller havde netop til henblik at kontrollere, om de mange dyre biler i området under Hellerup-ugen var registreret korrekt, samt om der var betalt den rigtige afgift.

I alt blev 89 køretøjer kontrolleret i løbet af ugen, og af dem kunne 57 køre videre uden anmærkninger, mens 22 bilister - altså en fjerdedel - fik en bøde.

I en pressemeddelelse oplyser Motorstyrelsen, at flere køretøjer fik inddraget sine nummerplader, fordi deres registrerings- og afgiftsforhold ikke var i orden, mens en del af sagerne drejer sig om ombyggede varebiler og autocampere, der ikke overholdt reglerne for indretning.

Styrelsen oplyser samtidig, at der i år ikke var nogen sager om køretøjer, der kørte ulovligt på faste prøveskilte.