Tre års ubetinget fængsel og ingen ret til at føre andre typer motorkøretøjer end små knallerter de næste 10 år. 

Sådan lød Kolding byrets straf 11. februar til den 25-årige MG, der ifølge retten i en amfetaminrus og med mindst 140 km/t torpederede og dræbte den 50-årige cyklist Frank Brian Hansen klokken syv om morgenen den 16. august sidste år på Egtvedvej i Kolding.

Og den straf var MG på ingen måder tilfreds med, idet han gennem hele forløbet har hævdet, at det var hans ven - som også var i bilen - der sad bag rattet. Vennen pegede omvendt på MG, der derfor nu har hyret den prominente forsvarsadvokat Mette Grith Stage til at føre sin landsretssag, som starter i Vestre Landsret i dag. 

Læs også: Iskold luft mellem dødsbilister: Brød sammen i retten

- Når man får en dom på tre års fængsel i byretten, kan det være rart at få nogle nye øjne på sagen, så derfor bliver det nu mig, der skal føre sagen, siger hun. 

Sagen er speciel fordi, de to mænd i bilen altså skyder skylden på hinanden, mens ingen vidner så, hvem der førte bilen på selve ulykkestidspunktet. MG blev dog kendt skyldig fordi, der stort set kun blev fundet glasrester i MGs tøj, hvilket man mente beviste, at han sad i førersiden, hvor sideruden blev smadret.

Det mener Mette Grith Stage dog ikke er nok til at få ham dømt, hvilken hun vil forsøge at overbevise landsretten om. 

- Jeg mener ikke man klart nok har bevist, at det var ham, der kørte bilen. Beviserne skal jo være så stærke, at der ikke er nogen rimelig tvivl. Så jeg vil forsøge at overbevise landsretten om, at han bør frifindes, siger hun. 
  
Der falder dom i sagen i morgen torsdag.