Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Søndag aften mødte flere hundrede mennesker op til et fakkeloptog ved Jyllingevej Station tæt på grænsen til Rødovre for at demonstrere mod en rockerborg på Tudskærvej i Vanløse. Det skriver Politiken.

Fakkeloptoget var arrangeret af politikerne Jakob Hougaard (S) og Jakob Næsager (K), der ville vise borgerne på vejen, at de ikke stod alene.

Klik her og se mere tv på localeyes.dk

»Det er dejligt, at folk har trodset frygten og er mødt op i dag. Det betyder meget for beboerne i området,« sagde Jakob Hougaard, der er medlem af Københavns Borgrepræsentation, søndag til avisen.

Han lovede ifølge Politiken, at politikerne »vil gribe til så hårde metoder som overhovedet muligt« for at løse problemet med rockerne, der ifølge ham godt »kan begynde at pakke deres flyttekasser«.

»Naboerne skal vide, at de ikke står alene. Vi følger op på det her på rådhuset i morgen,« sagde Jakob Næsager, der også er medlem af Københavns Borgerrepræsentation.

De to politikere gik i spidsen af optoget fra stationen hen mod den vej, hvor den upopulære rockerborg har ligget siden september 2012.

Beboerne på vejen lever dagligt med de gener, som rockerborgen medfører, og blandt demonstranterne var der bred enighed om, at der ikke var plads til en rockerborg i deres villakvarter.

Mette Fløjborg og hendes mand besluttede for to år siden at slå sig ned i Vanløse, og et halvt år efter flyttede Bandidos ind på deres vej. Nu er det umuligt at flytte igen, siger hun til avisen.

»Vores hus er usælgeligt. Der er ingen, der vil bo ved siden af en rockerborg. Vi er stavnsbundet her, indtil situationen ændrer sig,« siger hun.

Andre læser også