Dansk Kennelklub slår alarm efter seks tyverier af hunde inden for kort tid - det kan være simpelt tyveri med videresalg for øje, eller måske skal hundene bruges til hundekampe, advarer organisationen.

Tyverier af seks hunde inden for den seneste uges tid får nu Dansk Kennelklub til at advare landets 580.000 hundejere om at være ekstra opmærksomme på deres firebenede venner.

- Vi har før set og hørt om tyverier af enkelte hunde, men slet ikke i det her omfang. Det lyder jo næsten til at være organiseret, siger kommunikationskonsulent Vibeke Knudsen, Dansk Kennelklub.

Hun henviser til, at der tirsdag i sidste uge forsvandt fire racehunde fra Hundested-området. Nogle dage forinden blev en chihuahua-hvalp meldt savnet i Gellerup ved Aarhus, hvor dens ejere havde efterladt den i snor, mens de handlede i Netto. I lørdags forsvandt en hund, der ligeledes var tøjret foran en butik på Ndr. Fasanvej på Frederiksberg.

Det er især de dyre hunderacer, som tyvene går efter, men også mere almindelige hunde bliver stjålet.

- Enten stjæles de for at høste en økonomisk gevinst eller også for det, der er det ultimative mareridt for os hundeejere - nemlig for at blive brugt som »training bites« (trænings-godbidder, red.) for kamphunde. Vi har ikke set det dokumenteret i andet end en TV-udsendelsen Operation X fra 2005, men vi ved fra andre lande, at det foregår, siger Vibeke Knudsen.

Den stjålne hund fra Ndr. Fasanvej blev tirsdag aften fundet igen i en nærliggende park, dog uden seletøj. Vibeke Knudsen mener, tyven kan have fået kolde fødder og sat hunden på fri fod igen.

- Det er slet ikke så nemt at sælge en hund, som nogle går og tror. Det er lovkrav, at hunden skal være identitetsmærket og registreret i hunderegistret. Man skal så at sige have papirer på hunden. Det er ligesom en bil, der skal have en registreringsattest. Hvis den ikke har det, er den svær at sælge. På samme måde med hundene. Men der er nogle tyve, der ikke tænker så langt, siger Vibeke Knudsen.

Hun advarer folk om at lade hunden stå uden opsyn, når man eksempelvis er inde i en butik at handle.

- Det kunne jeg aldrig selv drømme om at gøre, med mindre jeg inde fra butikken kan have øjenkontakt med hunden hele tiden, siger Vibeke Knudsen.

Dansk Kennelklub vil iøvrigt have politikerne til at skærpe straffen for tyveri af hunde.

- Der er stor forskel på, om man mister en ting eller en hund. Det er et dyr, som man har følelsesmæssige relationer til, og som 80 procent af hundejerne betragter som et familiemedlem. Det kan ikke blot betragtes som en ting, sådan som loven lægger op til, siger Vibeke Knudsen.