Et ægtepar mistede deres hus, da der i nat udbrød brand i en murstensvilla i Vorbasse mellem Vejle og Esbjerg.
Et ægtepar mistede deres hus, da der i nat udbrød brand i en murstensvilla i Vorbasse mellem Vejle og Esbjerg. Foto: René Lind Gammelmark

Et ældre ægtepar mistede måske ikke kun deres hjem, men også deres to hunde, da der i nat udbrød brand i parrets villa i Vorbasse.

Brandvæsenet fik meldingen om den dramatiske brand klokken 01.40, og på det tidspunkt havde branden allerede godt fat i murstensvillaen.

- Vi kom ud til et hus, der var fuldstændig overtændt. Der var meterhøje flammer. Det var meget voldsomt, fortæller Torben Ravn, der er indsatsleder i Billund Kommune. Sammen med Billund Brandvæsen stod han for brandslukningen.

Husets to beboere - et ægtepar i 60'erne - var selv kommet ud af huset og stod sammen med politiet udenfor, da brandvæsenet kom til stedet.

- Ægteparret havde ligget og sovet, da branden opstod, men heldigvis vågnede de op, fortæller indsatslederen, der ikke ved, om der var røgalarmer i huset.

Mens ægteparret slap uden skræmmer, så har parrets to små hunde tilsyneladende ikke været så heldige. Trods eftersøgning i det brændte hus, lykkedes det ikke brandfolk at finde de to hunde:

- Enten er de løbet bort, eller også er de døde, fortæller indsatslederen, der frygter, at hundene er døde.

Til gengæld kan Torben Ravn glæde sig over, at det lykkedes brandvæsenet at forhindre branden i at sprede sig til naboejendomme. Nabohuse på begge sider af det brændende hus var nemlig i fare for at blive sat i brand, men med en indsats fra 12 brandfolk lykkedes det altså at begrænse ødelæggelserne til det ene hus.

Ægteparret fra det brændende hus skal dog ikke have forhåbninger om at vende tilbage til deres hjem.

- Der står kun en ruin tilbage, der maksimalt er tre meter høj, siger indsatslederen.

Branden begyndte i husets stueetage, men politi og brandvæsen kender endnu ikke den endelige årsag til branden.

- Vi kan ikke afvise, at branden er opstået på grund af et stearinlys, men det undersøger vi nærmere, siger Stig Simonsen til BNB.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.