Arkiv: Fugle på en lygtepæl.
Arkiv: Fugle på en lygtepæl. Foto: Bjarke Ørsted

En ældre kvinde blev noget chokeret, da hendes hund faldt om efter at have tisse på en lygtepæl i Randers. Kvinden fik også selv stød på lygtepælen, der havde en spænding 110 volt på overfladen.

En almindelig luftetur endte tragisk for en 76-årige kvinde og hendes hund mandag aften. Kvinden luftede sin hund ved 19-tiden i Randers, da hunden valgte at tisse op af en lygtepæl i krydset mellem Hadsundvej og Glarbjergvej. Men der var en fejl på lygtepælen, så hunden fik stød og faldt død om.

- Vi fik anmeldelsen fra en mand, der havde overværet, at en kvinde havde båret sin livløse hund væk fra stedet. Og han havde også set, at en anden hund havde tisset på lygtepælen og fået stød. Den havde dog overlevet, fortæller Mogens Brøndum, der er presseansvarlig hos Østjyllands Politi til bt.dk

Politiet gav efterfølgende manden besked på at blive på stedet, indtil en politipatrulje nåede frem til stedet. Da politiet ankom til stedet, tilkaldte man også energiselskabet, der straks kunne se, at det stod helt skidt til med lygtepælen

- Teknikeren kunne så konstatere, at der var 110 volt på ydersiden af masten, fortæller Mogens Brøndum og tilføjer:

- Han kunne også konstatere, at der var en kraftig varmeudvikling fra den her metal lygtepæl, så han afbrød strømen og tog sikringen til masten og fejlmeldte lygtepælen.

Politiet blev senere på aftenen kontaktet af den ældre kvindes familie, der ville fortælle om episoden.

- De pårørende sagde, at hun var i sit hjem og sad med sin døde hund, og at hun var meget stærkt chokeret. Hun havde i øvrigt selv fået stød, fortæller politikommissæren.

Det er i øvrigt ikke første gang, at det står skidt til med jyske lygtepæle.

Som BT kunne berette her, så fandt en lignende episode sted i Varde i februar. Dengang overlevede hunden dog.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.