Han er hovedmistænkt som gerningsmand til en af nyere tids mest omtalte forbrydelser – drabet på den lille, engelske pige Madeleine McCann i Portugal i 2007.

Men allerede nu kan den mangedobbelte, tyske seksualforbryder Christian Brueckner godt begynde at forberede sig mentalt på igen at skulle i retten som anklaget.

Den tyske anklagemyndighed i Braunschweig har tiltalt serieforbryderen for tre nye voldtægter og to sager om blufærdighedskrænkelser af børn.

Ingen af de fem nye anklager har direkte forbindelse til sagen om den dengang treårige britiske pige Madeleine »Maddie« McCann, der forsvandt fra en ferielejlighed under en familieferie med sine forældre og søskende i maj 2007.

»Konkret er den anklagede tiltalt for tre lovovertrædelser af grov voldtægt og to lovovertrædelser af seksuelt misbrug af børn,« oplyser den tyske anklagemyndighed i en erklæring tirsdag.

Den mistænkte sidder allerede før den nye retssag fængslet i Tyskland for i 2005 at have voldtaget en 72-årig kvinde i samme område i Portugal, hvorfra Madeleine McCann forsvandt i 2007.

For denne forbrydelse er han i Oldenburg-fængslet ved Kiel i gang med at afsone en straf på syv års fængsel, som han blev idømt i 2019.

Ifølge tyske Bild består de nye tiltalepunkter mod Christian Brueckner af seksualforbrydelser, som han angiveligt har begået i Portugal i en periode mellem 28. december 2000 og 11. juni 2017.

Den 45-årige Christian Brueckner er hovedmistænkt for at have bortført og dræbt den tre-årige Maddie McCann i 2007.
Den 45-årige Christian Brueckner er hovedmistænkt for at have bortført og dræbt den tre-årige Maddie McCann i 2007. Foto: -
Vis mere

En af »de nye« voldtægter blev begået i 2004 mod en dengang 20-årig kvinde fra Irland. Hun blev angrebet i sin lejlighed i Prai da Rocha i Portugal på en måde, der til forveksling minder om fremgangsmåden ved voldtægten året efter af den 72-årige kvinde, som Christian Brueckner aktuelt sidder i fængsel for.

Anklagerne vedrørende de to øvrige voldtægter bygger ifølge Bild især på vidneudsagn, som to af anklagerens vidner er kommet med, efter at de i 2006 stjal et videobånd og videokassetter fra Brueckners daværende hus i Algarve på den portugisiske sydkyst.

På de stjålne effekter kunne man angiveligt se, hvordan den nu 45-årige mand voldtog to kvinder.

Dels en ukendt kvinde i alderen 70-80 år i hendes soveværelse i en ferielejlighed i Portugal på et ukendt tidspunkt i perioden 2000-2006.

Madeleine McCann fotograferet kort før hun forsvandt under en ferie med sin familie i Portugal i 2007.
Madeleine McCann fotograferet kort før hun forsvandt under en ferie med sin familie i Portugal i 2007. Foto: HANDOUT
Vis mere

Og dels en »ukendt, tysktalende pige på mindst 14 år«. Offeret var ifølge vidnerne bundet nøgen til en træpæl i stuen i det hus, han på det tidspunkt boede i i Praia da Luz i Portugal. Den mindreårige pige blev slået med en pisk og tvunget til oralsex.

Udover de tre voldtægter er den hovedmistænkte i Maddie-sagen også i den nye straffesag også tiltalt for to tilfælde af grove blufærdighedskrænkelser mod børn.

Dels i 2007 mod en dengang tiårig pige fra Tyskland, der legede på en strand ved Faro i det sydlige Portugal kun iført sko. Her greb han ifølge tiltalen hendes hånd og tvang pigen til at udføre onanibevægelser på hans lem, indtil han fik udløsning.

Og ti år senere skulle Christian Brueckner angiveligt i 2017 have blottet sig og onaneret foran en 11-årig pige på en legeplads i Bartolemeu de Messines i Portugal. Pigen løb forskrækket hen til sin far, og tyskeren blev anholdt.

Den tyske anklagemyndighed tør endnu ikke komme med nogen udmelding om, hvornår der måtte blive rejst tiltale mod den 45-årige hovedmistænkte for bortførelsen og drabet på Maddie.

Han er allerede dømt 17 gange for blandt andet voldtægt, overgreb på mindreårige, besiddelse af børneporno, røveri, indbrud og narkotikabesiddelse.