Ilden havde så godt fat i det 200 år gamle Hotel Sønderhav, at bygningen nedbrændte totalt.
Ilden havde så godt fat i det 200 år gamle Hotel Sønderhav, at bygningen nedbrændte totalt. Foto: Karsten Sørensen

En eksplosionsbrand var tidligt onsdag aften skyld i, at det 200 år gamle Strandhotel Sønderhav ved Kruså i Sønderjylland udbrændte.

Det var en nabo til hotellet, som fik alarmeret politiet, da han så meterhøje flammer stå op gennem taget omkring kl. 17.30 i går. Fem brandværn og beredskabscentret i Haderslev blev herefter kaldt til assistance, men flammerne havde så godt fat i bygningen, at indsatsen var forgæves.

- Vi hælder til teorien om, at branden har ulmet i bygningen i noget tid, og så er der på et tidspunkt blevet så tilpas varmt, at f.eks. en rude er sprunget, så der er kommet masser af ilt til, og så er det, at der sker en eksplosion, siger vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Jan Stokholm, til B.T.

Et andet forhold, der bekræfter den teori, er, at et reklamebud en time før brandeksplosionen hørte en hyletone fra hotellet, der kunne være en røgalarm, som var gået i gang - dermed ville branden have stået på i et stykke tid, før eksplosionen kom.

Heldigvis var det gamle hotel mennesketomt, så ingen personer kom til skade i den voldsomme brand, som efterlod bygningen totalt nedbrændt.

Flammerne var så voldsomme, at politiet valgte at evakuere de nærmeste huse, og Fjordvejen, som hotellet ligger ved, blev afspærret på grund af den nedsatte sigtbarhed.

Varmeblæsere kan være kilden til branden, men det skal en brandteknisk undersøgelse give svar på de kommende dage.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.