Både patienter og personaler blev bange, da en gruppe på 60-70 personer bevæbnet med slagsvåben bestormede Odense Universitetshospitals (OUH) skadestue i Odense natten til tirsdag i et forsøg på at befri indlagte kammerat, der tidligere mandag aften var blevet såret af skud og knivstik i Vollsmose.

Det fortæller skadestuens direktør, Jens Peter Steensen til bt.dk

- Når der kommer 70 mennesker ind giver det selvfølgelig anledning til en del uro og frygt blandt patienter og personer, men det er håndteret, fortæller han.

Ifølge politiet truede gruppen både personalet samt udøvede hærværk overalt. Politibiler blev smadret, og dele af hospitalets inventar blev ødelagt.

Hospitalets ledelse er også blevet rystet over nattens vilde begivenheder. Selv om der tidligere er sket voldeligt sammenstød på skadestuen, så har det aldrig før været så voldsomt.

- Vi bor i en stor by, og der er adskillige grupperinger, men vi har ikke oplevet det i det her omfang før, siger Jens Peter Steensen.

Og det er hospitalets administrerende direktør Jane Kraglund enig i.

- Vi har aldrig nogensinde oplevet noget lignende. Og det tror jeg heller ikke, at man har andre steder i landet, siger hospitalets administrerende direktør Jane Kraglund.

Hospitalets ledelsen vil nu se på, om man skal gøre noget for at forhindre en lignende situation i fremtiden.

- Det vil vi finde ud af i løbet i dag, så det kan jeg sige i detaljer endnu. Men vi snakker selvfølgelig med politiet, så vi kan lave en relevant handlingsplan, siger Jane Kraglund.

Kunne det tænkes, at I vil begynde at bruge private vagter?

- Private vagter ved jeg nu ikke, men vagter kunne vi nu godt finde på at bruge. Vi er ved at vurdere, om det er det, der skal til, siger Jane Kraglund.

Ifølge OUH kom ingen blandt personalet til skade ved voldsepisoden. Personalet vil dog nu få tilbudt krisehjælp.

- Der er mig bekendt ikke sket nogle fysiske skader på personalet, men det er klart, at det er voldsom oplevelse, og det prøver vi nu at tage hånd om, siger Jens Peter Steensen og tilføjer, at han mener, at personalet har håndteret situationen flot.