67-årige Per H. forlod hospitalet ad denne branddør tidligt om morgenen 2. juledag og gik de få meter langs græsset og ud i det tre-fire meter dybe hul, som ses på billedet. Hegnet på billedet er sat op efter ulykken. (Foto: Bo Amstrup)
67-årige Per H. forlod hospitalet ad denne branddør tidligt om morgenen 2. juledag og gik de få meter langs græsset og ud i det tre-fire meter dybe hul, som ses på billedet. Hegnet på billedet er sat op efter ulykken. (Foto: Bo Amstrup) Foto: Bo Amstrup
Den 67-årige hjertepatient Per Hoe, der 2. juledag blev fundet død af kulde på byggepladsen ved Aarhus Universitetshospital i Skejby efter at have forladt hospitalet via en branddør, kunne være reddet, hvis politiet havde reageret i tide.

Det mener den afdødes søn, Jesper Hoe, der var med til at lede efter sin forsvundne far, efter hospitalspersonalet klokken halv fem havde opdaget, at den svækkede hjertepatient var væk.

- Da vi fik det af vide, kørte min kone og jeg straks derud for at lede. Da vi ankom klokken ni, rendte der en enkelt betjent rundt og ledte. Han fortalte os, at han allerede havde anmodet om at få en politihund derud, men at det ikke var blevet bevilliget fra politigården i Aarhus, siger han. 

Oplysningerne kommer dagen efter, at BT kunne fortælle, at der gik mere end to timer fra hospitalspersonalet opdagede, at den 67-årige hjertepatient var forsvundet, før man alarmerede politiet klokken 6.38. På det tidspunkt signalerede Per Hoes mobile hjertemåler stadig, at han havde en puls.

Østjyllands Politi oplyser, at man først valgte at sende en hund til stedet klokken 12.45. Hunden fandt Per Hoe klokken 13.55. Han var død af kulde.Pers søn kan ikke lade være med at tænke på, at en ordentlig eftersøgning kunne have reddet hans far, som blot lå 20 meter fra branddøren.

- Han havde sit måleudstyr på, og personalet sagde, at de kunne registrere en puls, så han var i nærheden. Men klokken halv ni var det slut, og det var så fordi han var død. Det er rigtig barsk, men det vi har det mest skidt med er, at havde vi fået en hund med det samme, så er det muligt at vi havde fundet ham i live, siger Jesper Hoe, der understreger, at han ikke er ude på at hænge nogen ud for noget. 

- Vi vil bare have ryddet op i de her sikkerhedsforhold, så den slags ikke kan ske igen for andre.   
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.