Lyt til artiklen

Han er 38 år, basbygger, våbenbegejstret og eneboer. B.T. har gravet i fortiden for den 38-årige mand, der er mistænkt for at stå bag et mord og syv mordforsøg i Malmø.

- Jeg er af svensk/finsk afstamning.

Sådan skriver den 38-årige mordmistænkte mand, som politiet i Malmø lørdag aften anholdt på sin bopæl. På bopælen fandt politiet to våben, som manden har licens til.

På en hjemmeside, som han havde indtil 2008, men som nu er lukket, fortæller den klejne mand, at han blev født i en større by i midten af Sydsverige, og hvordan han lider af Aspergers syndrom og i en alder af bare et år blev opereret i hjernen.

Som fire-årig flyttede han til Malmø, hvor han gik i skole og senere læste musik på gymnasiet. Han specialiserede sig i træarbejde og flyttede som 24-årig til USA.

Kærligheden til musik - og især instrumentet bas - og træarbejdet forenede han i nogle år med at bygge basser, som han solgte både til basister i Tyskland og USA.

Efter tre år i USA flyttede han ifølge eget udsagn tilbage til Malmø, hvor han bosatte sig i Ögårdsparken - ganske tæt på det indvandrertunge Rosengården, hvor flere af skudepisoderne har fundet sted.

Senere flyttede han til centrum, hvor han boede, da han lørdag blev anholdt. Her var en vicevært, der kendte den 38-årige basbygger perifert, meget chokeret over anholdelsen, da bt.dk talte med ham.

- Det lod til, at gerningsmanden havde stort lokalkendskab, så jeg har tænkt, at han måttet bo der, hvor skyderierne foregik, altså i Rosengården og andre steder. Men det har han tilsyneladende ikke gjort, siger Benny Elfgren, der beskriver den 38-årige som en enspænder.

- Han er en meget tilbagetrukket person. Jeg har kun snakket med ham ganske få gange. Han holdt sig for sig selv. Han var vist en ensom mand uden kone og børn. Måske er han arbejdsløs - eller sygemeldt, mener Benny Elfgren.

En beboer i området bekræfter over for bt.dk, at det er den 38-årige, der er på det billede, som han har lagt ud af sig selv på sin hjemmeside.

- Det er ham på billedet, men det kan umuligt være ham, der har gjort det. Det er han både alt for sød og syg til, siger beboeren, der ikke ønsker at uddybe udtalelsen eller lægge navn til.