Foto: Nils Meilvang

Det kræver sin mand at blive medlem af rockerklubben Hells Angels.

BEMÆRK: DENNE ARTIKEL BLEV BRAGT PÅ BT.DK DEN 20. NOVEMBER 2012

Et medlem af Hells Angels SKAL være mand. 

Nye ansøgere gøres bekendt med, at man i prøvetiden har en ugentlig fridag. Resten af tiden skal man stå til rådighed for klubben. Afdelingen bestemmer herefter suverænt.

Sådan lyder to punkter på en liste, der ophæver mystikken om Hells Angels' hemmelige optagelsesregler.

BT har fået aktindsigt i listen på i alt 39 punkter, der indgår som en del af dombogen efter den store rockersag, hvor Brian Sandberg og 14 andre tilhængere af rockerklubben i 2011 blev idømt lange fængselsstraffe.

LÆS

sandberg


Eller i hvert fald den form, som reglerne havde i 2007 - det er årstallet øverst på listen, der blev beslaglagt af politiet under en ransagning af rockerborgen fra HA-afdelingen South End i Ishøj.

Da dommen mod rockerne faldt i september 2011, blev Brian Sandberg idømt 11 år og 10 måneders fængsel, mens 14 andre ligeledes blev idømt lange straffe - en enkelt blev frikendt.

Både de dømte og anklagemyndigheden har anket sagen til landsretten, hvor den første af flere end 50 planlagte retsdage begyndte onsdag.

Tilbage til optagelsesreglerne, der over 39 punkter i detaljer beskriver, hvordan en rockeraspirant først gør sig fortjent til at blive en del af Hells Angels, HAMC.

Vejen går over to niveauer, det første kaldes hangaround, det andet prospect.

Hangaround skal man(d) være i mindst otte måneder, hvorefter man kan avancere til prospect.

Tidligst efter i alt 2 års prøvetid som hangaround og prospect kan en prospect blive optaget i rockerklubben - men i løbet af prøveperioden skal en række krav være opfyldt:

Især som en hangaround - og med blot én ugentlig fridag - er du komplet i Hells Angels' vold. Således fremgår det af reglerne, at en ansøger praktisk talt tilhører klubben - og ikke bare den afdeling, som man er tilknyttet, men alle afdelinger i hele landet.

Således står der om en hangaround, at han:

SKAL betjene ethvert medlem af HAMC, og ikke kun dem fra egen afdeling. Dog således, at det ikke konflikter med egen afdeling.

Hangarounds deltager ikke i nogen som helst former for HAMC arrangementer udenfor Skandinavien.

Deltager ikke på møderne.

Efter mindst otte måneder kan en hangaround - også kaldet 'en hænger' - avancere yderligere. Under sagen mod Brian Sandberg og de 15 andre rockere har en afhopper i detaljer beskrevet, at vejen til avancement går gennem grov personfarlig kriminalitet. Således hævder afhopperen, at selveste HA-talsmand, morddømte Jørn 'Jønke' Nielsen, på et møde i HA's rockerborg på Svanevej i 2007 skal have beskrevet vejen ind i klubben således:

- Det her, det her og det her, sagde MFP, mens han foran nævninge, forsvarere og dommere viste fagterne for 'at slå', 'at stikke' og 'at skyde'.

Noget, som talsmanden siden har afvist.

MFP avancerede ifølge egen forklaring selv i HA efter en stribe drabsforsøg.

Den beskidte vej til avancement fremgår dog ikke af regelsættet, der blot fastslår, at man skal stå til rådighed seks ud af ugens syv dage, og at afdelingen 'suverænt' bestemmer, hvad tiden de seks dage skal fordrives med.

Dommen mod Brian Sandberg og de andre fastslog dog, at de unge rockerlærlinge havde handlet efter ordre.

Tilbage til reglerne. For en prospect gælder, at han:


SKAL besøge brødre i fængsel. Både øst og vest, hvis muligt.

En prospect, der optages som hangaround i fængsel, kan ikke blive medlem, før han løslades.

Medvirker ikke på officielle klubfotos.

Inden den aspirerende rockerlærling kan blive en del af motorcykelklubben, skal han naturligvis også have adgang til en Harley Davidson. Og også kørekort til motorcykel - 'hvis muligt!', står der med udråbstegn, uden at dette præciseres.

Se hele reglementet her.

Hvad er BT Special? BT Special er en anbefaling af timens mest interessante BT-historie, du kun finder på www.bt.dk eller m.bt.dk.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 0 kr.