I går offentliggjorde politiet nye oplysninger om det uopklarede drab på den 41-årige viceinspektør Heidi Abildskov, der blev fundet død i sit hjem i Virum 16. november. Bl.a. denne seddel, der viste sig at være et dødt spor.
I går offentliggjorde politiet nye oplysninger om det uopklarede drab på den 41-årige viceinspektør Heidi Abildskov, der blev fundet død i sit hjem i Virum 16. november. Bl.a. denne seddel, der viste sig at være et dødt spor.

Har du set det her papir? Politiet leder efter andre, der er stødt på mystisk papir, som gerningsmanden efterlod på drabsstedet i Virum

Der er afgørende nyt i sagen om det uopklarede drab på den 41-årige viceinspektør Heidi Abildskov. I sit hjem, hvor hun mellem 15. og 16. november blev knivdræbt af en ukendt gerningsmand, der brød ind i huset, efterlod samme person et mystisk stykke papir i en taske.

SE DEN MYSTISKE SEDDEL HER

- Det er familiens taske, som han har taget, men ingen i familien kender til sedlen. Vi tror derfor, at det forholder sig således, at gerningsmanden har haft sedlen med sig før sit indbrud for at gøre sit ærinde legalt, så han kunne hænge den på døren, hvis der viste sig at være nogen hjemme, forklarer efterforskningsleder Henning Svendsen fra Nordsjællands Politi.

Politiet har indtil videre ikke set sedlen andre steder, men hører gerne fra andre, der er stødt på sedlen, hvor der blandt andet står: 'Hej. Vi er en gruppe polakker som prøver at hjælpe andre i Polen. Derfor, hvis I har brugt tøj, sko, eller legetøj, I ikke skal bruge mere, vil I være så venlige at komme det i sække og sætte det ud.'

Beskeden er ledsaget af et nummer, der ikke er drift og ikke optræder i nogle af de gængse registre.

SE DEN MYSTISKE SEDDEL HER

Tirsdag offentliggjorde Nordsjællands Politi samtidig to overvågningsbilleder af formodede indbrudstyve fra en villa i Gentofte, der sidste sommer blev brudt op efter akkurat samme fremgangsmåde som villaen i Virum, hvor Heidi Abildskov blev dræbt. 

SE BILLEDERNE HER

Begge steder blev en rørtang anvendt til at vride cylinderne i låsene ud, og på drabsstedet i Virum blev der efterfølgende fundet en rørtang, der ikke tilhører familien.

- Nu har vi fundet vores gerningsmand endnu, men det er meget interessante oplysninger, at der er et sammenfald i fremgangsmåde mellem drabet på Frederiksdalsvej i Virum og indbruddet i Gentofte, siger Henning Svendsen fra Nordsjællands Politi. 

- Vi kan desværre ikke sige, om det er den samme rørtang, som blev brugt på Frederiksdalsvej i Virum, der også bliver anvendt under indbruddet i Gentofte, for vi har desværre ikke har fundet nogen cylinder efter indbruddet i Gentofte, siger han.

Efterforskningslederen fremhæver samtidig, at indbrudstyvene både under Virum-drabet og indbruddet i Gentofte gik efter ejernes biler. I begge tilfælde en Mercedes. I Virum-tilfældet smækkede tyven sig ude af bilen, mens bilen i Gentofte-indbruddet fortsat er forsvundet. Der er tale om en lyseblå Mercedes E280 CDI, årgang 2005.

Det er snart to måneder siden, at den 41-årige viceinspektør Heidi Abildskov blev fundet dræbt i familiens hjem. Men selvom politiet intenst har jagtet en gerningsmand uden held ligeså længe, så er efterforskningslederen fortsat håbefuld.

- Vi har gerningsmandens profil og hans fingeraftryk. Vi venter sådan set bare, at han går i fælden, så har vi hans identitet. Så jeg vil bestemt ikke sige, at det ser sort ud, siger Hennings Svendsen.

Lige nu venter politiet fortsat på svar fra udlandet, hvor gerningsmandens fingeraftryk og Dna-profil er sendt ud i håb om et match. Det svarer til en zone på cirka 50 lande inden for Europa.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.