Brian Holm tager plads på anklagebænken i Retten på Frederiksberg onsdag. Han er ifølge anklageskriftet tiltalt for at blufærdighedskrænke en pige under 12 år.
Brian Holm tager plads på anklagebænken i Retten på Frederiksberg onsdag. Han er ifølge anklageskriftet tiltalt for at blufærdighedskrænke en pige under 12 år. Foto: Jonas Skovbjerg Fogh
Halvanden time inden retssagen mod Brian Holm begynder, kan BT nu offentliggøre den konkrete anklage mod sportsdirektøren.

Klokken 9.30 onsdag tager den 51-årige Brian Holm plads på anklagebænken i Retten på Frederiksberg, hvor han er tiltalt for blufærdighedskrænkelse af en mindreårig pige.

Hverken anklager, forsvarer eller Brian Holm selv har indtil videre villet løfte sløret for den konkrete anklage, men BT har nu set anklageskriftet mod den tidligere cykelrytter og nuværende sportsdirektør for Omega Pharma-Quickstep

Af anklageskriftet fremgår det, at Brian Holm den 26 april 2014 mellem klokken cirka 3 og 5 om natten i sit hjem på Frederiksberg havde et "uanstændigt forhold, herunder ved udnyttelse af sin fysiske eller psykiske overlegenhed", og dermed krænkede blufærdigheden på en pige, der var syv år.

Pigen var i hans og hustruens hjem, hvor han ifølge anklagen flere gange trak trusserne af hende, så hendes skridt blev blottet, og at han flere gange forsøgte at sprede hendes ben og at klappe og berøre hende kortvarigt i skridtet.

Derudover fik pigen også en fornemmelse af, at han tog eller forsøgte at tage et billede af hende. Han skulle også have ført sin hånd op til hendes numse og have slikket hende i det ene øre, mens han stønnede.

Anklageren kræver en fængselsstraf til Brian Holm. Blufærdighedskrænkelse, som Brian Holm er tiltalt for, giver efter straffelovens § 232 op til fire års fængsel.

Sagen blev omtalt først gang 26. maj, da BT og andre medier offentliggjorde, at 'en sportsstjerne' var sigtet i en sex-sag, der var omfattet af navneforbud. Det valgte Brian Holm selv at bryde, da han dagen derpå stod frem på et pressemøde og fortalte om det pres, han var under. Både dengang og da tiltalen blev rejst for en uge siden, nægtede han sig skyldig.

Når sagen begynder klokken 9.30 i Retten på Frederiksberg, skal flere vidner afgive forklaring, og den forurettede piges forklaring, der er optaget på video forud for retssagen, vil blive afspillet for lukkede døre. Derfor ventes sagen at række udover rettens almindelige åbningstid og vare til omkring 17-tiden, inden dommeren har talt.

bt.dk følger retssagen tæt hele dagen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.