Stor dusør: Snedige tyve plyndrede sparekasse

Måske har de skævet til Olsen-Banden. I hvert fald var to mænd lidt mere snedige end de fleste andre tyve, da de i et hidtil hemmeligholdt kontantkup for tre måneder siden plyndrede Sparekassen Sjællands afdeling i Roskilde for flere hundrede tusinde kroner.

Det har nu fået sparekassen til at udlove en dusør på 25.000 kr. for oplysninger, der kan føre til opklaring af tyveriet.

De to ukendte gerningsmænd fjernede søndag aften 14. oktober 2012 låsen til en bagdør til Sparekassen Sjællands filial i Algade 33 i Roskilde.

Tyvene gik dog ikke ind i sparekassen med det samme, men var udspekulerede nok til i første omgang bare at dække hullet til igen, så ingen opdagede det.

Næste formiddag - mandag 15. oktober -  vendte tyvene tilbage, hvor de uden problemer og med hætterne godt oppe om ørerne gik ind ad den opbrudte bagdør. Bankens personale opdagede ikke noget, for de var inden åbningstid samlet til et møde.

Derfor kunne de to gerningsmænd i fred og ro stjæle kontanter fra kassen og fra bankens boks. De forlod ubemærket stedet igen ad bagdøren med et udbytte på flere hundrede tusinde kr. i sedler, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Politiet formoder, at penge-sedlerne blev gemt i den taske, som den ene af gerningsmændene medbragte i forbindelse med tyveriet.

Gerningsmændene beskrives som

A:   

Mand, sort kasket, mørkeblå hættetrøje med hvid kant omkring ansigtet, mørke jeans og mørke sko.

B:   

Mand, lys hud i ansigtet, mørk kasket, sort jakke, grøn hættetrøje med hvide snore og hvor hætten er grøn med en hvid stribe i midten, lyse jeans, lyseblå kondisko med hvid sål, sort taske med rem.

Politiet har indtil nu ikke kunnet identificere de to gerningsmænd og anmoder derfor om offentlighedens hjælp.

Midt- og Vestsjællands Politi har tlf. 46 35 14 48.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.