I al hemmelighed filmede politiet en maskeret gerningsmand, da han 2. december 2021 affyrede fem skud mod to bandemedlemmer i Sorgenfrigade på Nørrebro.

Et af skuddene gik tværs gennem brystkassen på den ene af mændene - et 27-årigt medlem af NNV. Projektilet ramte begge lunger og hjerte, og han blev erklæret død cirka 20 minutter senere.

Mændene havde opholdt sig på en café, som politiet havde under overvågning, da det var et kendt opholdssted for bandegrupperingen NNV.

Derfor fangede politiets overvågning, da den maskerede gerningsmand gik ind på cafeen, forlod den igen, og da de to mænd minutter før skyderiet forlod den.

2. december blev en 27-årig mand skudt på hjørnet af Nørrebrogade og Sorgenfrigade.
2. december blev en 27-årig mand skudt på hjørnet af Nørrebrogade og Sorgenfrigade. Foto: Foto: Marcus Mørk / Byrd
Vis mere

Selve drabet blev også fanget af politiets skjulte kamera.

Det fortalte senioranklager Andreas Emil Christensen under sin forelæggelse af sagen, der startede mandag.

På en skærm i retten blev der under forelæggelsen fremvist et sløret billede af en mørkklædt skikkelse, der holdt en pistol frem foran sig i strakte arme.

Det var ikke kun politiet, der filmede hændelsen. Flere tilfældige forbipassererende og beboere i området forevigede også dele af skyderiet.

Fem mænd sidder på anklagebænken. De nægter sig alle skyldige i drab og drabsforsøg på de to NNV-medlemmer.

Politiet mener, at en af mændene - en svensk statsborger - var den mand, der klokken 16.29 affyrede de dræbende skud.

Ifølge tiltalen kom han til Danmark i dagene op til drabet, hvor han sammen med flere af de andre mænd planlagde aktionen. De skaffede blandt andet husly og tøj til gerningsmanden og rekognoscerede omkring gerningsstedet.

B.T. erfarer, at gerningsmanden var bestilt af det såkaldte Casablanca-netværk. En kriminel gruppering, der opererer i Danmark, men trækker tråde til Marokko.

Flere af de tiltalte var ifølge B.T.s kilder på gerningstidspunktet tilknyttet det kriminelle netværk.

En 31-årig mand, der beskrives som leder i Casablanca-netværket, har siden 20. januar sidste år været internationalt eftersøgt i sagen. Han er tidligere medlem af Hells Angels støttegruppe AK81 og har været på flugt fra politiet siden 2018, hvor han angivelig flygtede til Marokko efter en anden skudepisode.