Ifølge den norske avis VGs så skulle partiet med 250 kg hash fragtes til den norske by Arendal med speedbåd, før det skulle videre til markedet i Oslo.
Ifølge den norske avis VGs så skulle partiet med 250 kg hash fragtes til den norske by Arendal med speedbåd, før det skulle videre til markedet i Oslo. Foto: Henning Bagger

Norsk politi tippede dansk politi om smuglernes hemmelige rute, der skulle bringe stofferne til Oslo, oplyser den norske avis VG.

Narkosmuglere forsøgte søndag aften at stikke af fra politiets anholdelsesgruppe i en båd. Under aktionen blev en dansk politibetjent alvorligt såret, mens en norsk smugler blev skudt i hovedet og dræbt i en skudveksling med politiet i Aalbæk Havn mellem Skagen og Frederikshavn.

Smugler dræbt

Ifølge VG var det det norske politi, som havde informationer om den rute, som smuglerne benyttede med det mål at fragte narkoen til Norge. Ifølge den norske avis’ oplysninger så skulle partiet med 250 kg hash fragtes til den norske by Arendal med speedbåd, før det skulle videre til markedet i Oslo. Med hashen nåede aldrig så langt, da den danske aktionsstyrke søndag satte ind.

Den 49-årige nordmand, som blev skudt hovedet er tidligere straffet, oplyser VG. Han blev i 2011 dømt til 60 dages fængsel for drabstrusler, indbrud og trusler mod politiet i forbindelse med anholdelsen.

PogP

Det danske politi har arbejdet med narkosagen siden efteråret, hvor norsk politi henvendte sig om sagen. Politiet havde fået et tip om, at en narkoforsendelse skulle overleveres på havnen i Aalbæk. Derfor havde man rekvireret hjælp fra PETs Aktionsstyrke. To andre formodede narkosmuglere - en 36-årig mand og en 27-årig mand fra Norge - blev anholdt på havnen i Aalbæk søndag aften. Den ene blev under aktionen ramt af skud i brystet, og han opholder sig nu på Aalborg Sygehus.

eee

I forbindelse med aktionen beslaglagde politiet cirka 250 kilo hash. Nordjyllands Politi vil ikke udelukke, at der er flere gerningsmænd i sagen, hvorfor mandagens grundlovsforhør holdes for lukkede døre.

- Der er måske flere implicerede på fri fod. Nogen må jo have afleveret hashen på havnen, sagde Claus Hilborg. DUP skal i den kommende tid forsøge at finde ud af, hvad der skete på havnen i Aalbæk søndag aften: - Vi skal afhøre en lang række personer med henblik på at afklare, hvad der præcist skete, sagde Kirsten Dyrmand.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.