Den ene er kun 19 år gammel. Den anden er netop fyldt 24.

Alligevel risikerer de to unge medlemmer af den nu forbudte bande Loyal to Familia (LTF) at blive idømt fængsel på livstid for en enkelt blodig episode under den københavnske bandekrig.

Nemlig skuddrabet 9. november 2017 i Mjølnerparken på Nørrebro på den 22-årige Ghassan Ali Hussein.

Han blev ramt af en byge af skud fra en halvautomatisk pistol, mens han på en parkeringsplads ved bebyggelsen sad i en hvid Toyota sammen med to andre – sin 19-årige fætter og en tredje person.

Skuddene gik ind gennem bilens forrude, og den 22-årige blev ramt af seks af dem. Et af skuddene ramte ham i hovedet, mens fire af dem endte i ryggen.

Fætteren slap med et strejfskud i venstre arm, mens den tredje passager i bilen slap uskadt, fordi han nåede at flygte ud af bilen, mens projektilerne splintrede forruden.

Politi og ambulance på rykkede ud i forbindelse med skyderiet i Mjølnerparken torsdag den 9. november 2017.
Politi og ambulance på rykkede ud i forbindelse med skyderiet i Mjølnerparken torsdag den 9. november 2017. Foto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix (arkiv).
Vis mere

Gerningsmændene var efter politiets opfattelse de to unge LTF-medlemmer, som kørte sammen på en sort, stjålet scooter.

Ifølge anklageskriftet mødtes duoen umiddelbart inden det blodige angreb i Guldbergsgade på Nørrebro, hvorefter de lidt før kl. 15.30 kørte til Mjølnerparken og affyrede syv skud direkte mod den holdende bil.

Straks efter kørte de mod et grønt område ved Strødamvej, hvor de hoppede af scooteren og blev kørt videre i en bil, der kort forinden var blevet leaset i Sverige.

En håndfuld andre unge mænd fra bandemiljøet, som politiet mener at kunne sætte i forbindelse med den leasede bil, blev i første omgang anholdt og varetægtsfængslet i drabssagen. Men sigtelserne mod dem er nu droppet, da det ifølge anklagemyndigheden ikke har været muligt at bevise en tilknytning til selve drabet.

Derimod er de to tiltalte LTF-medlemmer på 19 og 24 år nu ikke alene tiltalt for især drab, drabsforsøg og ulovlig våbenbesiddelse. De anklages også efter straffelovens særlige bandeparagraf, § 81 a.

Den gør det muligt at fordoble straffen for en forbrydelse, der anses for at være led i en farlig konflikt mellem bande- eller rockergrupperinger. Og det vil anklageren også påberåbe sig i nævningesagen mod de to unge LTF-medlemmer, der begynder mandag.

»Udgangspunktet vil nok være en strafpåstand om fængsel på livstid. Det fremgår af kommentarerne til § 81 a, at udgangspunktet er 12 år for et drab, og hvis man begår det i bandesammenhæng, vil det som udgangspunkt være en straf på livstid. Det fremgår af bemærkningerne til lovparagraffen, men det er jo selvfølgelig altid en konkret vurdering,« understreger senioranklager Line Steffensen fra Københavns Politi over for B.T.

Så sent som for en måned siden blev bandeparagraffen brugt til at idømme en 20-årig mand fra LTF 20 års fængsel for drabsforsøg ved en anden skudepisode i Mjølnerparken i 2017. Her blev der skudt mod to betjente i civil, som gerningsmanden forvekslede med medlemmer af den rivaliserende bande Brothas.

Netop bandekrigen mellem LTF og Brothas var i sommeren og efteråret 2017 rødglødende. Drabet på Ghassan Ali Hussein var det tredje på 10 dage – de to øvrige er fortsat uopklarede.