En voldsom brænd hærgede tidligt mandag morgen et hus på Gammel Hejlsmindevej i Haderslev. En mor og tre børn og familiens hund blev reddet ud i live. (Arkivfoto)
En voldsom brænd hærgede tidligt mandag morgen et hus på Gammel Hejlsmindevej i Haderslev. En mor og tre børn og familiens hund blev reddet ud i live. (Arkivfoto) Foto: Scanpix
En mor og hendes tre børn fra Haderslev kan takke deres hund for, at de stadig er i live.

Natten til mandag vågnede de nemlig ved, at hunden gøede, fordi der var ild i huset.

Både mor, børn og hund kom ud af huset i en fart, og mandag morgen brændte det stadig.

- Det ene barn blev kørt i ambulance til hospitalet til observation for røgforgiftning, fortæller vagtchefen ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Ole Aamand, til bt.dk.

Huset blev slemt beskadiget under brænden, men det er endnu uvist, om familien kan flytte tilbage i det lige med det samme.

Ifølge politiet er det endnu for tidligt at sige noget om brandårsagen.

- Når branden er slukket, skal vores tekniker ud og undersøge huset, fortæller vagtchefen.

Børnene er 6, 7 og 12 år gamle, og heldigvis kom ingen af dem alvorligt til skade, og mon ikke familiens hund får et kærligt klap og et ekstra kødben for sin heltedåd. 

- Vi ser tit, at det er hunden, der opdager røgen og på den måde alarmerer sine mennesker, men vi har desværre også en del tilfælde, hvor hunden brænder inde, så en røgalarm er altså nummer et, siger Ole Aamand.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.