I garagen hos Lisbeth Eliasen og Jens Valbek Jørgensens hus i Helsingør blev en fireårig dreng fundet skjult tilbage i starten i august. Forældrene har tidligere fået tvangsfjernet seks børn.
I garagen hos Lisbeth Eliasen og Jens Valbek Jørgensens hus i Helsingør blev en fireårig dreng fundet skjult tilbage i starten i august. Forældrene har tidligere fået tvangsfjernet seks børn. Foto: Nils Meilvang

Er der tale om en isoleret drengs imaginære ven? Har han blot hørt sine forældre nævne, at han har en søster? Eller gemmer Helsingør-forældrene virkelig på et ottende barn et eller andet sted?

Selvom kommunen hælder til de første teorier, vil de ikke afvise det sidste, fortæller Bjarne Pedersen, kommunaldirektør i Helsingør Kommune.

- De har jo før taget til Sverige, så vi kan jo ikke vide noget om, om der findes et skjult barn der. Kun forældrene ved det, men dem kan vi ikke komme i kontakt med, selvom vi har forsøgt, siger han.

Forældrene, Lisbeth Eliasen og Jens Valbek Jørgensen, har tidligere fået tvangsfjernet seks børn. En af dem, den 16-årige søn D, har fortalte søndag til BT, at forældrene somme tider tog dem med til Sverige, når de flygtede fra politi og sociale myndigheder, som ville tvangsfjerne deres børn. Først boede de på en campingplads og senere på landet ved en bondemand.

Derfor spekuleres der altså i, om de skjuler noget ovre på den anden side af Øresund.

Hele teorien om et ottende barn kommer sig af, at den fireårige dreng, der under en ransagning i forældrenes hus 9. august i år blev fundet skjult i en garage, efterfølgende fortalte om en lillesøster, der også skulle være skjult.

Bjarne Pedersen siger dog, at politiet har gjort alt, hvad de kunne, for at finde frem til den søster.

- De har været på adressen med specialtrænede hunde. De har haft apparater med, der er varmesøgende, for at se, om der var noget bag en væg eller lignende. Men der blev intet fundet der, siger han.

Helsingør Kommune arbejder derfor ud fra to teorier.

- Enten har han hørt fra sine forældre, at han har haft en søster. Han har jo tre. Eller også har han simpelthen opfundet en for i det mindste at have én at være sammen med, siger han.

BT har flere gange forsøgt at få forældrenes version af sagen, men indtil videre har de ikke ønsket at kommentere på den. De er nu sigtet for vanrøgt og risikerer op til to års fængsel.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 0 kr.