Et tidligere ledende medlem af Hells Angels i Gøteborg har fået sit hus brændt ned til grunden. Manden er selv dømt for at have fjernet et andet HA-medlems tatovering med en vinkelsliber.

Svensk politi undrer sig. De spørger sig selv hvorfor en halvanden plans villa natten til tirsdag pludselig brændte ned til grunden. En teori går på, at der er tale om en simpel ulykke. En anden vækker mere gru og kan rammes ind under overskriften ’rockerhævn’.

Ejeren af villaen er tidligere medlem af Hells Angels i Gøteborg, hvor der findes to officielle afdelinger af den verdensomspændende motorcykelklub. Ifølge svenske Expressen var manden en af HA-afdelingens ledende skikkelser, og så sent som i 2005 var han stadig et særdeles aktivt medlem hos ’englene fra helvede’.

Mest berygtet var han dog for en endog særdeles barbarisk udåd. Et andet HA-medlem var raget uklar med sine ’brødre’ og skulle bøde for det. Villaejeren var blandt de Hells Angels medlemmer som tog affære og sørgede for, at medlemme fik sin armtatovering med HA-symboler fjernet. Det skete med en vinkelsliber.

Men tilsyneladende kom villaejeren selv i problemer. En politikilde forklarer til Expressen, at manden på et tidspunkt valgte at forlade Hells Angels. Og hvor manden tidligere levede med ubeskyttede persondata fik han pludselig hemmelig adresse. Det er disse ting der har får politiets alarmklokker til at ringe – præcis som de gjorde det hos brandvæsenet klokken 02.12 natten til tirsdag.

Omkring 30 brandmænd rykkede af sted. Alligevel stod villaen ikke til at redde.

- Vores teknikere har været på stedet og foretaget undersøgelser. Førend resultatet af disse står klart, har vi ikke nogen officiel opfattelse af årsagen til branden, siger en politikilde til Expressen.