Ægteparret, som sigtes for at være skyld i en 82-årig kvindes død på et plejehjem i Charlottenlund, er løsladt efter grundlovsforhøret. 

Både manden og kvinden er fortsat sigtet for manddrab, fordi politiet mener, parret tog livet af kvindens 82-årige mor natten til fredag på plejehjemmet Adelaide på Elgårdsvej i Charlottenlund. Politiets mistanke går på, at de gav hende en overdosis morfin.

Da parret blev fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Lyngby fredag, nægtede de sig begge skyldige i manddrab. Begge var klædt i sort, da de indtog deres pladser på anklagebænken kort efter klokken 13. 

Kort inde i retsmødet krævede anklager, Bente Schnak, dørene lukket, fordi familiemedlemmer til ægteparret senere skal afhøres. De skal ikke læse parrets forklaringer i avisen forinden, sagde hun ved grundlovsforhøret, og det ønske valgte dommeren at efterkomme. Derudover blev der også nedlagt navneforbud.

Efter grundlovsforhøret besluttede dommeren på baggrund af de foreløbige oplysninger i sagen, at løslade parret. Mistankegrundlaget er fortsat til stede, og både manden og kvinden er stadig sigtede i sagen, men dommeren vurderede ikke, at der var fare for, at parret kan påvirke efterforskningen i en sådan grad, at det var nødvendigt med varetægtsfængsling.

Det var personale på plejehjemmet, som natten til fredag slog alarm hos politiet, fordi ægteparret havde låst sig inde på den 82-åriges værelse. Forinden havde den 54-årige datter ifølge politiet bedt personalet på stedet om at give hendes mor en ekstra dosis morfin, så hun kunne få fred. Det nægtede personalet, og i stedet låste parret sig inde på værelset.

Den 82-årige kvinde var ikke kontaktbar det sidste halvandet døgn op til sin død, og politiet har indtil videre ikke fundet beviser for, at det var den ældre kvindes ønske at dø. Derfor valgte politiet at sigte for manddrab, der normalt giver op til 12 års fængsel og ikke medlidenhedsdrab, som maksimalt straffes med tre års fængsel.

Først da betjente fra Nordsjællands Politi stod på stedet, blev døren åbnet, men da var den ældre kvinde afgået ved døden. Parret blev anholdt på stedet.