Foto: Politiet
Efter knap to måneder er politiet nu måske endelig på vej mod et gennembrud i sagen om det brutale mord på Heidi Abildskov fra Virum.

Nordsjællands Politi offentliggjorde nemlig tirsdag nye detaljer i sagen om drabet på den 41-årige Heidi Abildskov fra Virum. Dels offentliggjorde man et billede af en polsk løbeseddel, og dels offentliggjorde man billeder af to mænd, der i juli begik indbrud i en villa på Tonysvej i Charlottenlund. De to efterlysninger har fået det til at vælte ind med henvendelser hos politiet.

- Vi drukner fuldstændig i henvendelser. Vi fik over 300 henvendelser i aftes. De fleste gik på de sedler, vi efterlyste, men indimellem fik vi også henvendelser på de to personer, siger efterforskningsleder Henning Svendsen fra Nordsjællands Politi.

politibillede

Han fortæller, at politiet ind til videre har fået 10-12 henvendelser på de to efterlyste indbrudstyve. Og de henvendelser vil nu blive undersøgt nærmere. Efter det i går viste sig, at den polske løbeseddel, som blev fundet på Heidi Abildskovs adresse var blevet trykt i 10.000 eksemplarer, og dermed nok ikke giver det store gennembrud i sagen, sætter politiet nu sin lid til efterlysningen af de to mænd.

Politiet mistænker, at de to mænd kan have forbindelse til Heidi-drabet, da de under indbruddet benyttede samme metode, som Heidis drabsmand sandsynligvis ville have benyttet. Ifølge politiet blev Heidi nemlig formentlig dræbt af en indbrudstyv, da hun overraskede denne i sit hjem.

heidi og mystisk seddel

Ved indbruddet i Charlottenlund brugte tyvene nemlig en rørtang til at vride cylinderen ud af låsen. Og selv om der ikke var tegn på indbrud i Heidi Abildskovs hjem, så fandt politiet også en rørtang i bagagerummet i Heidi Abildskovs Mercedes. Iifølge politiet er det gerningsmanden, der har lagt rørtangen i bilen, da han havde planer om at stjæle Heidis bil. Dog kom han til at smække nøglerne inde i bagagerummet, hvorefter han måtte opgive at køre væk i bilen.

Og netop den detalje kan også være afgørende. I Charlottenlund stjal de to gerningsmænd nemlig også familiens bil, som ligeledes var en Mercedes.

- Bilen er ikke fundet siden. Så den er vi også interesseret i, siger Henning Svendsen. Bilen fra indbruddet i Charlottenlund er en lyseblå Mercedes 280 CDI årgang 2005. Den har registreringsnummeret EG 40 530. Politiet vil meget gerne høre fra personer, der har oplysninger om, hvor bilen befinder sig.

Heidi-split-billede

Selv om der er lighedstegn mellem fremgangsmåden ved de to sager, så kan politiet endnu ikke sige, om der reelt er en sammenhæng mellem de to sager:

- Jeg kan slet ikke sige, at der er en chance for, at der er sammenhæng, men vi kan heller ikke udelukke det. For os er det bare vigtigt at få koblet de her sager op mod hinanden, siger Henning Svendsen.

hedi split

Der er dog også forskelle på de to sager. Mens der stod to gerningsmænd bag indbruddet i Charlottenlund, så var Heidi Abildskovs bøddel tilsyneladende alene, da han dræbte hende.

Ifølge politiet er der nemlig kun blevet fundet dna-spor og fingeraftryk fra en person udover familien i forbindelse med drabet. Politiet udsendte allerede i december en efterlysningen med dna-profilen og fingeraftrykkene via Interpol, og selv om omkring halvdelen af landene nu har tjekket deres registre, så er der endnu ikke kommet noget match

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.