Det var her i køkkenet i villaen i Virum, at Heidi natten til fredag kæmpede for sit liv.
Det var her i køkkenet i villaen i Virum, at Heidi natten til fredag kæmpede for sit liv. Foto: Claus Bech/privat

Villaen på Frederiksdalsvej i Virum er ikke længere et hjem. Lige nu er det et gerningssted. Her to døgn efter, at den 41-årige Heidi Abildskov blev fundet knivdræbt i sit nattøj ved havedøren, er huset stadig bevogtet af politihjemmeværnsfolk, der skal sørge for, at det kun er politiets teknikere, der har adgang.

- Teknikerne er ikke færdige med gerningsstedsundersøgelsen endnu, fortæller efterforskningsleder Henning Svendsen fra Nordsjællands Politi.

Han vil stadig ikke uddybe, om Heidi Abildskov blev dræbt i hjemmet og således selv lukkede sin drabsmand ind, da der ikke var tegn på, at nogen havde brudt ind. Eller om hun blev stukket ihjel udenfor havedøren, hvor hun blev fundet dræbt fredag formiddag.  

- Obduktionen er i morgen. Når den er foretaget, har vi et bedre kendskab til, hvad der er foregået. Lige nu kan vi kun konkretisere, at der var flere knivstik, siger efterforskningslederen.

Det er det lange seje træk, der - her på dag tre efter fundet af den dræbte - optager efterforskerne. Der er endnu intet afgørende nyt i sagen.

Rutineafhøringerne af Heidi Abildskovs nærmeste familie og omgangskreds fortsætter for at klarlægge, om der var nogen, der på nogen måde forfulgte den vellidte skole-viceinspektør.

Politiet koncentrerer sig i dag især om at indhente data fra taxaer og al den kollektive trafik i området omkring gerningsstedet, overvågningsoptagelser fra tankstationer og andre steder, gerningsmanden kan have været efter drabet. Især de nærliggende S-togs stationer, Holte, Virum og Sorgenfri, er interessante efterforskningsmæssigt.

- Vi er stadig meget interesserede i at høre fra folk, der har set eller oplevet noget, som vi måske kan bruge. Det kan jo være, at der er nogen, der har set en mærkelig fyr sidde et sted. Eller en, der bærer præg af at have været i karambolage med en anden. Alt, der kan virke mistænkeligt, vil vi gerne informeres om, beder efterforskningsleder Henning Svendsen.

Han har endnu ikke nogen teori, som han kan læne sig mere op ad end andre. Derfor er det en enormt bred efterforskning med massive mængder data, der er i gang netop nu.

- Jeg håber, at kollegaerne har taget regntøj på, for det bliver en lang dag udenfor i regnen, siger efterforskningsleder Henning Svendsen om de betjente, der i dag skal forhøre folk i Virum i håb om at finde nogen, der kan have set en gerningsmand forlade Frederiksdalsvej efter drabet.

Henvendelser til Nordsjællands Politi kan ske på telefon 114 eller 4927 1448.

41-årige Heidi Abildskov var alene hjemme torsdag aften og nat, hvor hun mistede livet. Hendes 16-årig datter er på efterskole, og hendes mand var på forretningsrejse. Heidi Abildskov, der arbejder som viceinspektør på en skole for mentalt og fysisk udfordrede børn, var formentlig på vej i seng, da gerningsmanden indfandt sig og dræbte hende med flere knivstik.

Fredag formiddag undrede Heidi Abildskovs kollegaer sig over, hvorfor hun ikke kom på arbejde. De ringede til Heidis mand, der fra udlandet kontaktede en nabo og fik denne til at tjekke, om alt var okay. Naboen fandt Heidi Abildskov livløs, iført nattøj, udenfor havedøren. Drabet formodes at være sket omkring midnat natten til fredag.

  

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.