Det var her i køkkenet i villaen i Virum, at Heidi natten til fredag kæmpede for sit liv.
Det var her i køkkenet i villaen i Virum, at Heidi natten til fredag kæmpede for sit liv. Foto: Claus Bech/privat

Tre dages efterforskning har endnu ikke ført politiet til en opklaring af drabssagen fra Virum nord for København, hvor den 41-årige viceskoleinspektør Heidi Abildskov blev fundet knivdræbt fredag formiddag.

Men der begynder at tegne sig et billede af, hvad der skete den nat, hvor Heidi Abildskov efter alt at dømme blev opsøgt af en gerningsmand, da hun var på vej i seng i villaen, hvor hun var alene hjemme.

- Vi har en teori om, hvad der er foregået. Men havde vi en idé om, hvilken retning vi skulle gå i, så havde vi allerede været ude at anholde, siger vicepolitiinspektør Henning Svendsen fra Nordsjællands Politi, der leder efterforskningen i drabssagen.

Han betegner den dræbte som ’en velfungerende og utrolig vellidt kvinde fra en god familie’.

Teknikerne regner først med at blive færdige med at undersøge gerningsstedet i løbet af mandag, hvor Heidi Abildskov også vil blive obduceret.

Før obduktionen og de tekniske undersøgelser er færdige, kan politiet kun løfte sløret for meget lidt. Blandt andet vil efterforskningslederen endnu ikke fortælle, om den 41-årige blev dræbt i sit hjem eller udenfor i haven, hvor hun blev fundet af en nabo kort før klokken 10 fredag formiddag.

Der er ikke fundet tegn på, at gerningsmanden har brudt ind i huset. Og der ser heller ikke ud til at mangle noget i villaen. Så gerningsmanden nåede ikke langt med sit forehavende, hvis planen var at begå indbrud.

- Når obduktionen er foretaget, har vi et bedre kendskab til, hvad der er foregået. Lige nu kan vi kun konkretisere, at der var flere knivstik i overkroppen, siger efterforskningslederen.

Han ved ikke, om drabet er gået hurtigt og vil ikke kommentere, om Heidi Abildskov havde afværgelæsioner fra at have kæmpet imod sin morder.

Drabsvåbnet er endnu ikke fundet. Obduktionen vil fortælle, om det var en kniv eller en anden spids genstand.

Det er nu det lange seje træk, der optager efterforskerne. Rutineafhøringerne af den nærmeste familie og omgangskreds fortsætter for at klarlægge, om nogen forfulgte Heidi Abildskov eller ville skade hende.

Politiet koncentrerer sig især om data fra taxaer og den kollektive trafik i området omkring Frederiksdalsvej i Virum, overvågningsoptagelser fra tankstationer og andre steder, gerningsmanden kan have været efter drabet. Især de nærliggende S-togs stationer, Holte, Virum og Sorgenfri, er interessante, fordi politiet formoder, at drabsmanden er stukket af fra området.

- Det er ud fra den tese, at man stikker af, hvis man har begået en alvorlig forbrydelse. Men vi har selvfølgelig stadig også fokus på nærområdet.

Der er hårdt brug for offentlighedens hjælp. Søndag eftermiddag havde Nordsjællands Politi fået 40 til 50 henvendelser fra borgerne.

- Vi er stadig meget interesserede i at høre fra folk, der har set eller oplevet noget, vi måske kan bruge. Det kan jo være, at der er nogen, der har set en mærkelig fyr sidde et sted. Eller en, der bar præg af at have været i karambolage med en anden. Alt, der kan virke mistænkeligt, vil vi gerne informeres om, beder Henning Svendsen.

Heidi Abildskov, der var mor til en 16-årig datter, boede med sin samlever gennem mindst seks år i villaen nord for København. Han var på forretningsrejse i udlandet, da drabet skete, og datteren er på efterskole.

Heidi Abildskov, der arbejder som viceskoleinspektør, var formentlig på vej i seng, da gerningsmanden indfandt sig ved hendes hjem sent torsdag aften eller natten til fredag.

Fredag formiddag undrede Heidi Abildskovs kollegaer sig over, at hun ikke kom på arbejde. De ringede til hendes mand, der fra udlandet bad en nabo tjekke, om alt var okay. Naboen fandt Heidi Abildskov livløs, iført nattøj, udenfor havedøren. Drabet formodes at være sket omkring midnat natten til fredag.

Samleveren er nu hastet hjem til Danmark. Men villaen, som dannede rammen om et helt normalt hverdagsliv, er nu afspærret som gerningssted og bevogtes af politihjemmeværnet.

  

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.