Politiet håber på, at gerningsmanden DNA er at finde i andre europæiske landes DNA-register
Politiet håber på, at gerningsmanden DNA er at finde i andre europæiske landes DNA-register Foto: Claus Bech / Privatfoto
Hvis politiet ikke får positive resultater tilbage fra den DNA-profil, de har sendt ud via Interpol, kan det blive svært at fange 41-årige Heidi Abildskovs morder

Det fortæller efterforskningsleder ved Nordsjællands Politi Henning Svendsen til bt.dk

- Når svaret fra Interpol kommer, ved vi i hvert fald, om vi har noget direkte at gå efter, siger han.

DNA-profilen, politiet bl.a. tog fra et sæt tøj, der blev fundet i Heidi Abildskovs og sammenleverens bil, var ikke at finde i politiets eget DNA-register. Derfor har man valgt at sende den ud via Interpol til alle europæiske lande inklusive Balkan-området i håb om, at der er tale om en udlænding. Hvornår resultaterne begynder at dumpe ind, kan efterforskningslederen ikke svare på, men han fortæller, at drabssager som regel bliver prioriteret højt af de pågældende lande.

Hvis ikke, det giver pote, kan politiet kun håbe på en ting.

- Så håber vi selvfølgelig, at gerningsmanden ryger ind i en sag, hvor han får taget en DNA-profil. For så har vi ham jo. Man skal aldrig sige aldrig. En drabssag er ikke henlagt, før det absolut allersidste spor er undersøgt, og alle henvendelser er fuldt til dørs, siger Henning Svendsen.

Heidi Abildskov blev dræbt af flere knivstik i sin villa på Frederiksdalsvej i Virum natten til sidste fredag. Efter drabet fandt man bl.a. et sæt blodplettet tøj i Heidi Abildskovs bil samt tyvekoster fra villaen på Frederiksdalsvej. Derfor er politiets bedste teori, at der er tale om, at den 41-årige mor har været offer for en indbrudstyv.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.