Først var der melding om en sprængt hæveautomat ved forlystelsesparken Legoland. Så var der en bombetrussel mod Billund Lufthavn.

Lørdag havde politiet travlt i den sydjyske by – og nu kommer det med en status.

Til DR fortæller politikommissær Thomas Green fra Sydøstjyllands Politi, at man drosler ned for opbuddet, efter man lørdag aften var til stede flere steder i og omkring byen.

»Vi vil ikke være til stede med så stor en indsats, som vi var i går, men jeg kan ikke afvise, at vi vil være til stede som en del af efterforskningen,« siger han til mediet.

Meldingen kommer, efter Billund Lufthavn i flere timer måtte lukke helt ned og evakueres, efter en bombetrussel lørdag formiddag var blevet rettet mod stedet.

Forinden var en hæveautomat ved indgangen til Legoland også blevet sprængt i luften – og politiet har siden været i gang med at undersøge, om der er en sammenhæng mellem de to sager.

Lørdag aften var politikredsen derudover også til stede i flere områder i Billund, blandt andet ved feriehuse ved badelandet i Lalandia, fortalte vagtchef hos Sydøstjyllands Politi Jeppe Thranum til TV 2.

»Vi har været til stede i Lalandia både tidligere i dag og også her til aften. Vi er til stede mange steder rundt omkring i Billund lige i øjeblikket. Alt sammen relateret til noget sprængning fra tidligt i morges og også med lukningen af lufthavnen,« sagde han lørdag aften.

Politiet har også været til stede ved byen Hejnsvig uden for Billund, fortalte vagtchefen til TV 2.

Jeppe Thranum tilføjede, at der ikke har været konkrete trusler mod feriehusene i Lalandia og Hejnsvig.

Ved 22.30-tiden lørdag aften kom Sydøstjyllands Politi også med følgende melding på X:

»Vi har stadig patruljer og efterforskere til stede i Billund på baggrund af den bombetrussel, som Billund Lufthavn tidligere i dag modtog. Efterforskningen vil fortsætte noget tid endnu.«

I kølvandet på bombetruslen mod Billund Lufthavn blev en mand i 30erne anholdt.

»Manden oplyste selv politiet i lufthavnen om, at den genstand, han indleverede, indeholdt sprængstof,« oplyste politiet i en pressemeddelelse.

Politiet har fjernet den omtalte genstand, men det er endnu ikke endeligt klarlagt, om genstanden indeholder sprængstof. 

En kemisk prøve vil senere afklare endeligt, om der er tale om et sprængstof – og i givet fald hvilken type, det er.

Den anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør engang i løbet af søndagen i Retten i Horsens.

Politiet oplyste i pressemeddelelsen lørdag, at motivet endnu er ukendt.