Lyt til artiklen

Tre Kristian Hornsleth-malerier blev tirsdag stjålet på Frederiksberg, København, nu håber politiet på offentlighedens hjælp.

Tirsdag aften omkring klokken 21.45 brød ukendte gerningsmænd ind på et lager hos virksomheden RC på Roskildevej på Frederiksberg.

Her tog de langfingrede gerningsmænd tre malerier - samt fjernstyrede biler og batterier.

De tre malerier, der bærer titlerne 'White Wedding,' 'Fuck Me' og 'Grace,' har en anslået slagsværdi på omkring 240.000 kroner  

Kort tid inden indbruddet så et vidne en hvid varebil, som kørte ind på adressen. Der er formentlig tale om en hvid VW Transporter med gule nummerplader.

Københavns Politi beder nu befolkningen om hjælp til at opklare sagen. Så har du set bilen, gerningsmændene, malerierne eller har du andre oplysninger i sagen, kan politiet kontaktes på telefonnummer 114.

Billeder af de tre malerier ligger øverst i artiklen.Den danske kunstner Kristian Hornsleth kom for alvor i offentlighedens søgelys, da han i 2006 fremlagde sin idé om at få indbyggerne i en hel landsby i Uganda til at tage navneforandring. De skulle alle sammen hedde Hornsleth til efternavn. Som betaling for navneforandringen ville de modtage grise og geder.

Kunstneren kaldte det selv for 'en social skulptur', som skulle gøre opmærksom på det uretfærdige og skæve handelsforhold mellem rige og fattige lande.