Ved du noget om sagen? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

Tusinder af danskere har de seneste måneder modtaget breve med erstatningskrav for download af ulovlige og rettighedsbeskyttede film, og nu hiver advokatfirmaet bag brevene danskere i retten.

I størstedelen af de sager, hvor advokatfirmaet Opus har sendt breve ud til danskere, der angiveligt har downloadet ulovlige film, er der foreløbig blevet indgået forskellige forlig.

Men nu bekræfter Opus over for BT, at man inden længe vil føre en retssag mod en dansker, der angiveligt har tilegnet sig en eller flere ulovlige film.

»Jeg kan bekræfte, at vi har anlagt en retssag indtil videre, og det er fordi, at det ikke er lykkedes os at indgå det forlig, som vi ønskede,« fortæller Niels Dahl-Nielsen, der er advokat hos Opus, og tilføjer:

»Vi har anlagt sagen, fordi vi har nogle konkrete beviser, som vi forholder os til, og som, vi mener, er gode. Men grundlæggende skyldes det, at det ikke er lykkedes at indgå et forlig med vedkommende.«

Selv om sagen nu skal føres i retten, så understreger Niels Dahl-Nielsen, at der fortsat godt kan blive indgået et forlig, men at man foreløbig ikke er nået frem til enighed.

Den pågældende person er ifølge Niels Dahl-Nielsen blevet sagtsøgt for et »symbolsk« beløb på 5.000 kroner.

Flere sager på vej

Opus er i skrivende stund ved at anlægge flere sager mod danskere, men Niels Dahl-Nielsen understreger samtidig, at disse sager ligeledes kan forliges undervejs, og der derfor ikke nødvendigvis vil falde dom i sagen.

»Vi prøver jo såvidt muligt at tilbyde et forlig, men det kræver, at parterne kan blive enige om det,« lyder det.

Hos Opus håber man, at den pågældende retssag og de tusinder af breve, der er sendt ud til danskere, som downloader film, vil medvirke til at sætte en stopper for fænomenet.

»Det er jo et stort problem i branchen, og pointen er jo ikke at få en masse penge hjem, men i stedet at få sendt et signal.«