54-årige Hanne Pedersen med en af sine geder.
54-årige Hanne Pedersen med en af sine geder. Foto: Deleuran

54-årige Hanne Pedersen er identificeret som afdød i brandsag, hvor politiet nu beder offentligheden om hjælp.

Det var den 54-årige gedeavler og garnsælger Hanne Pedersen, der nytårsnat omkom i en brand på Karlsmosevej 7 i Nr. Vium sydvest for Herning. Politiet efterforsker sagen som en drabssag, men beder folk, der kendte Hanne Pedersen, om hjælp.

Endnu foreligger der ikke en brandårsag, da prøverne tager tid. Og der foreligger heller ikke et egentligt motiv, hvis der, som politiet mistænker, skulle være tale om et drab.

»Vi kender dødsårsagen, men jeg vil ikke oplyse mere af hensyn til efterforskningen. Men vi leder efter personer, som kendte den afdøde og ved, hvem hun omgikkes,« forklarer politikommissær ved Midt- og Vestjyllands Politi Jørgen Lauritzen.

Hanne Pedersens ejendom ligger langt ude på landet, og der er langt til de nærmeste naboer. Derfor vil politiet meget gerne i kontakt med folk, der kan fortælle mere om Hanne Pedersen.

Få bekendte
På ejendommen, hvor Hanne Pedersen boede, brugte hun en stor del af sin tid på at holde og opdrætte geder. De var hendes store passion hovedsageligt pga. den specielle type mohair-garn, de producerede.

Hus nedbrændt ved Videbæk: En person er omkommet

Hanne Pedersen var en privat person, der ikke havde mange venner.

»Jeg kan ikke tro, der ligget en forbrydelse bag, og jeg skal se nogle flere beviser, før jeg tror det. Hun var ikke en, der spillede op til folk. Hendes bekendtskabskreds var meget lille, og hun holdt sig meget for sig selv. Så længe man respekterede hende, var hun ganske omgængelig, men hun var lidt mistroisk, og man skulle ikke komme for tæt på,« forklarede en nabo til BT søndag.

Vild med geder
Tilbage i 2003 fortalte Hanne Pedersen i et interview med Ringkjøbing Amts Dagblad om den store kærlighed og passion til gederne og deres uld. Dengang havde hun 80 geder på grunden.

Hus nedbrændt ved Videbæk: En person er omkommet

»Geder er simpelthen blide og tillidsfulde dyr. Folk tror, de stanger og er ondskabsfulde, men det passer slet ikke, for de er gode til børn. Tillidsfulde og kærlige flokdyr. Man kan klappe dem, kærtegne dem, men de er først og fremmest produktionsdyr,« forklarede Hanne Pedersen til avisen.

Hvis du har oplysninger i sagen eller kendte Hanne Pedersen, så vil politiet gerne høre fra dig på 114.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.