Mor til ofre for dansk pædofil forsøgte i flere år at få politiet til at reagere.

»Det betyder alting for os, at han kommer bag tremmer. Mine børn har haft det svært længe, og de fortjener, at der bliver sat et punktum for denne her sag, så de kan komme videre.«

Hanne siger ordene uden at tøve og med en snert af vrede i stemmen. Hun er mor til tre børn, som blev krænket seksuelt af TL, som var en ven af familien.

Nu sidder 48-årige TL på anklagebænken i Retten i Randers, hvor han er tiltalt for overgrebene mod Hannes børn og endnu et barn. Han er også tiltalt for at have været en af lederne af et internationalt netværk af pædofile, der optog og delte billeder af de overgreb, de begik mod børn.

»Lige siden mine børn fortalte mig, hvad han har gjort mod dem, har jeg troet på det. Men jeg havde ingen anelse om alt det, han også har gjort, og at han har været med til at styre sådan noget. Det fandt jeg først ud af, da han blev anholdt,« siger Hanne.

En ven af familien

Som en ven af familien kom TL ofte hjemme hos Hanne og hendes daværende mand i deres hjem i Randers. En aften, hvor både Hanne og eksmanden skulle arbejde, passede TL børnene. Dagen efter fik Hanne for første gang en fornemmelse af, at der var noget galt. Børnene fortalte, at TL havde sagt, at de skulle komme med ud på toilettet og se hans tissemand. Parret konfronterede vennen, men han slog det hen og sagde, at børnene var kommet ud på toilettet, mens han havde tisset, og at det ikke var noget, han havde bedt dem om.

I første omgang troede Hanne på ham, men langsomt begyndte mistroen til TL at vokse. Hun syntes, at han opførte sig underligt, særligt over for hendes datter, som dengang var fire år. En dag, da TL havde givet Hannes datter makeup på og klædt hende i en pæn kjole, konfronterede hun ham igen.

»Jeg sagde, at det skulle han stoppe med. Det er mærkeligt, at en voksen mand giver en fireårig pige makeup på og klæder hende ud i kjoler. Der var flere af sådan nogle mindre ting, men det var ikke noget, jeg kunne ringe til politiet og sige. Jeg havde jo ingen beviser for, at han havde gjort noget ulovligt,« fortæller Hanne til BT.

Overfaldet

Der gik dog ikke lang tid, før Hanne fik vished for, at der var noget helt galt.

Efter en episode, hvor Hanne blev overfaldet af TL og sin daværende mand, trådte Randers Kommune til med støtte til Hannes børn, som havde overværet overfaldet. Under en samtale med en familiekonsulent betroede datteren sig til hende, og fortalte, hvordan TL havde forgrebet sig på hende.

»Det blev anmeldt til politiet, men de gjorde ikke så meget ved det. Der blev aldrig en sag ud af det. I stedet sad jeg tilbage med en følelelse af, at de slet ikke troede på det, mine børn sagde. Jeg har været rigtig vred og frustreret over den behandling, politiet har givet os. Så meget desto mere er der grund til, at de gør det rigtigt denne gang, så han bliver dømt,« siger Hanne.

Anmeldt to gange

Hanne fortæller, at der to gange blev indgivet anmeldelser til Østjyllands Politi, men at der begge gange ikke blev fundet grundlag for at rejse sigtelse mod TL.

Janni Lundager, kommunikationsrådgiver ved Østjyllands Politi, oplyser, at politiet ikke kan kommentere, hvorvidt TL forud for anholdelsen i juni 2014 er blevet anmeldt for seksuelle overgreb.

»Vi kan ikke udtale os i en sag, som verserer i Retten i Randers netop nu,« siger Janni Lundager.

Det var et tip fra udenlandsk politi, der første til, at TL blev tiltalt for overgrebene på Hannes børn. Dansk politi fik oplyst, at TL havde forbindelse til et stort pædofilinetværk, og under ransagninger fandt politiet billeder af de overgreb, TL havde begået mod i alt fire børn. Billeder, han havde delt med andre pædofile.

»Jeg prøver at lade være med at tænke på det, for så er det slet ikke til at sove om natten. Mine børn er bange for, at TL kommer efter os. Han har truet dem med, at hvis de sladrede, så ville han overfalde mig eller slå mig ihjel. Inden de skal sove, så går min datter altid ud for at se, om døren er låst, sådan at han ikke kan komme ind.

Jeg har prøvet at forklare dem, at han er i fængsel, og at han ikke kan gøre dem noget, men de er stadig rigtig påvirkede af det, der er sket. Jeg tror først, at de rigtig kan komme videre, når sagen er slut og de ved, at han ikke kan komme ud og gøre os noget,« siger Hanne.

Navnet Hanne er opdigtet af hensyn til ofrene i sagen. Hannes rigtige navn er redaktionen bekendt.