Den lille by Sallinge på Sydfyn blev brat revet ud af påskefreden, da en pige torsdag morgen løb skrigende ned ad gaden.

Den 12-årige datter stormede ind til en nabo. Det var tydeligt for naboen, at pigen havde været ude for en grufuld oplevelse.

- Hun skreg og hylede, men kunne slet ikke sige noget. Vi fik spurgt, om det var noget med hendes far, og hun sagde ja – han er ved at slå mor, fortæller naboen, der ønsker at være anonym, til B.T.

Imens pigen var inde hos naboen, slog hendes far, Kim Michael Jensen, hendes mor Hanne Kjær Jensen ihjel foran familiens hus på Sallinge Ågade.Det var et flere måneder langt, ulykkeligt familiedrama, der i går formiddag endte i den værst tænkelige tragedie, da den 44-årige familiefar på åben gade og foran flere vidner skar halsen over på sin et år yngre kone.

Hanne Kjær Jensen døde på stedet.Drabet foregik lige ude foran for det hus, hvor parret tidligere har boet sammen. Men for et år siden flyttede Hanne Kjær Jensen til Odense sammen med parrets yngste datter, Lilla, på 12 år.

Kim Michael Jensen blev boende i familiens hus i Sallinge sammen med parrets ældste datter på 19 år. Desuden har parret en søn på 21, der er flyttet hjemmefra.

Naboer alarmerede politi

I går var hele familien, undtagen sønnen, samlet i huset, da parret i følge politiet kom op at skændes om forældremyndigheden over den yngste datter.

Skænderiet var så voldsomt, at flere naboer ringede til politiet. Mens den yngste datter forskræmt flygtede ind til naboen, sad parrets 19-årige datter intetanende og solede sig på den anden side af huset.Kvinden forsøgte at undvige den rasende ægtemand og flygtede ud på gaden.

- Manden medbringer en stor kniv, og ude på gaden snitter han hende i halsen foran flere vidner. Kvinden dør på stedet, siger politiinspektør Bjarne Sørensen fra Fyns Politi. Ingen af døtrene overværede direkte den tragiske episode.

- Både parrets tre børn og flere andre er efterfølgende blevet tilbudt psykisk krisehjælp, fortæller Bjarne Sørensen.

Psykiske problemer

Kim Michael Jensen har længe kæmpet med sine indre dæmoner.

Den 44-årige mand var i februar indlagt i 14 dage til psykiatrisk behandling i Svendborg. Allerede dengang blev politiet kontaktet af en urolig psykiater, der var nervøs for, hvad manden kunne finde på at gøre ved sin ekskone.

Ifølge en nabo, havde manden ry for at være meget jaloux anlagt.

- Jeg tror, det har været sådan noget med, at hvis han ikke kunne få hende, så var der heller ingen andre, der skulle, siger naboen, der ønsker at være anonym.

Selvom flere vidner allerede havde slået alarm, ringede Kim Michael Jensen efter drabet selv til politiet. Derefter gik han roligt ind i huset og hentede et tæppe, som han lagde over sin kone.

Et kvarter efter drabet blev manden uden dramatik anholdt af politiet.

pets@bt.dk, hlho@bt.dk