17 personer blev onsdag morgen sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Det gjorde de, efter de have blokeret indgangen til en virksomhed på Aarhus Havn.

Østjyllands Politi fik anmeldelsen klokken 05.21 onsdag morgen, og der blev sendt en patrulje til stedet.

Demonstranterne hang fra en silo, andre hang i nogle udhæng og resten havde blokeret vejen til virksomheden, hvilket betød, at de lastbiler, der skulle hente og aflevere materialer på stedert, ikke kunne komme ind.

Politiet indledte herefter en dialog med både demonstranter og virksomheden for at finde en løsning.

Ved 9-tiden opløste størstedelen af demonstranterne selv demonstrationen.

- Det var, fordi demonstrationen primært var henvendt imod Danish Crown. Det klimaproblem ville vi gerne sætte fokus på. Den fabrik, vi blokerede, plejede at levere foder, men fra i år laver de kun foder til kvæg. Da vi fik det at vide, gav det ikke mening at blive ved med at blokere vejene. Derfor fjernede vi blokaderne og rykkede demonstrationen, siger Kristine Clement, kampagneleder for landbrug og skov, Greenpeace, til TV2 ØSTJYLLAND.

Demonstranterne bestod af fire danske statsborgere og 13 udenlandske. De udenlandske blev anholdt og bragt til politigården med henblik på registrering og afhøring. Alle demonstranter modtog herefter alle en bøde på 1500 kroner.

Syv demonstranter blev dog fortsat på en silo tilhørende en anden virksomhed. Heriblandt hang tre på siden af siloen. Politiet arbejdede med at få dem ned, men til sidst kom de selv ned. De er nu sigtet for husfredskrænkelse.

Fem af dem er også udenlandske statsborgere. Der er derfor anholdt og kørt på politigården, hvor de får en straksbøde på 3000 kroner.

Greenpeace skriver i en pressemeddelelse, at de demonstrerer mod Danish Crowns greenwashing af klimaskadeligt kød, de mener, har et medansvar for rydning og afbrænding af Sydamerikas skov