Den 42-årige far elskede sin Harley. datteren lod han arbejde som prostitueret. Foto: Ernst van Norde
Den 42-årige far elskede sin Harley. datteren lod han arbejde som prostitueret. Foto: Ernst van Norde

Ingen greb ind mens 10-årig piges liv blev ødelagt af sexgal far.

Skinnet bedrager. I et idyllisk nærmest Morten Korch-agtigt hus i en lille landsby udenfor Tønder har en kun 10-årig pige arbejdet som prostitueret. Iført gennemsigtig sort nylonkjole har hun taget imod kunder og ført dem ind i stuen, hvor hun som en erfaren gadeluder har knappet deres bukser ned.

Nu er huset tomt. Tilbage står kun skallen af det mareridt den lille pige har været igennem. Misbrugt allerede fra sine første år har hun troet, at sex med sin far og andre mænd var helt normalt.

Ingen greb ind.

Alle overså, at pigen var fanget i et sexfængsel, hvor hendes egen far var fangevogter.

Det gør de ikke mere. Siden den forfærdelige tragedie kom frem i landets aviser er landsbyen uden for Tønder nærmest blevet et mål for turister. Hver eneste dag kommer nysgerrige valfartende til den lille by, hvor bilister bag duggede ruder kører langsomt forbi det hvidkalkede og velholdte bondehus, hvor den uhyggelige sexmishandling af den i dag 11-årig pige har fundet sted.

By i chok
Selv om dommeren i Tønder har udstedt forbud mod at nævne landsbyens navn, så er rygtet løbet som en steppeild på Tønder-egnen.

I byen er man i chok.

- Det er rystende der her. Vi så pigerne cykle rundt på deres cykler. De var pæne og ganske almindelige at se til. Somme tider holdt der store biler ved huset, men hvor gør der ikke det? Det hæftede vi os ikke nærmere ved, siger en af byens beboere, 53-årige Svend Christiansen.

Han bor kun kort fra det velholdte hus, der fremstår hvidkalket og nymalet. Måske er det landsbyens flotteste hus med en stor flot gårdsplads med legeredskaber og sandkasse til den nu 11-årige pige og hendes otte-årige lillesøster. Endnu hænger noget af de to pigers tøj til tørre på tøjsnoren bag huset.

- Vi kaldte faderen for 'ham den ukendte'. Selv om jeg sagde god dag til ham, så ville han han ikke hilse. Der var lukket og slukket og ingen kontaktmulighed, og så tænkte vi naturligvis, at så måtte han jo bare passe sig selv. Han kørte rundt på sin Harley-Davidson, og det var så det, fortæller Svend Christiansen.

- Vi har spurgt os selv, om vi kunne have gjort noget for at forhindrede det, som skete, siger Svends kone.

- Men når folk gerne vil holde sig for sig selv, så synes man jo, at de skal have lov til det. Vi er dybt chokerede over det, som er hændt. Sådan en pige har jo fået ødelagt sit liv for altid. Det er næsten værre end at slå et menneske i hjel, og vi håber, at faderen får en meget streng straf, siger Svends kone.

Misbrugt som toårig
I den lille landsby var der måske nok nogen, som havde indtryk af, at der skete mærkelige ting i det smukke hus midt i byen. Men, at en lille pige blev holdt som sexslave, har rystet alle i den lille landsby.

Ikke alene måtte pigen betjene indtil flere mænd, men hun har desuden ifølge anklagerne været seksuelt misbrugt, siden hun var to år. Det er så chokerende kendsgerninger, at alle har svært ved at fatte det.

- Og så går en 74-årig mand i Abild og griner ad det hele i stedet for at sidde inde. Det er helt forkasteligt, siger landsbybeboerne om en af de dømte i sagen, der bor kun få kilometer væk.

Ingen kan forstå, hvordan det overhovedet er kommet så vidt. Hvem var det, der svigtede? spørger man sig selv.

Svaret er: ALLE.

Tønder kommune vidste så udmærket, at der var åbenlyse problemer i familien, men selv socialarbejdere undersøgte forholdene og kunne have hjulpet pigen, så overså de helt hendes forfærdelige livsvilkår.

- Vi havde den opfattelse at problemet var løst, da moren flyttede, fortæller Tønder Kommunes socialchef, Egon Andersen, der siden har måtte erkende, at han tog alvorligt fejl.

Godt nok var moren psykiske syg, men faren var endnu mere sindssyg - og helt alene tilbage med de to piger tøvede han ikke med at sælge den ældste som prostitueret.

Hidtil var det mest moren, der havde haft den rolle. Han kunne så sidde i sofaen og onanere, mens hun betjente kunderne.

Forældrene til den nu 11-årige pige har begge været indlagt på psykiatrisk afdeling i Augustenborg - dog ikke på samme tid.

Advarselstegn
De fandt hinanden gennem en kontaktannonce, da moderen flyttede fra Skælskør til Sønderjylland efter et mislykket ægteskab.

Netop folk med psykiske lidelser er et af de helt store problemer for sociale myndigheder. Det viser denne sag ikke mindst.

Men der var også andre advarselstegn.

En overgang var den 42-årige far medlem af en Harley-Davidson-klub i Tønder, men her blev han smidt ud. Det skulle angiveligt hænge sammen med, at nogen havde en mistanke om det sexmisbrug, som fandt sted.

Men ingen greb ind. Og nu afdækkes uhyrlighederne i takt med at sagen rulles op i retten.

Tilsyneladende er den 10-årige blevet opdraget til, at sex med voksne mænd var noget naturligt lige fra barnsben af, og moderen har - formentlig på grund af frygt for manden - stiltiende set til, mens han sexmisbrugte datteren lige fra hun var helt lille.

Den lille pige har dog aldrig hadet sin far. Alle tæt på familien siger, at den lille pige altid har været utrolig loyal overfor den 42-årige mand.

- Jeg elsker dig far, sagde hun.

Og bedsteforældrene på begge sider havde indtryk af, at der var tale om en lykkelig og harmonisk familie.

Men når mænd - heraf mange gamle mænd - kom på besøg for at få sex på faderens opfordring, så skete det uden kny fra den 10-årige piges side. Hun græd aldrig. Ja, nogen af sexmisbrugerne har i retten endog givet udtryk for, at hun virkede som en voksen kvinde, men historien om, at hun var meget veludviklet passer på ingen måde.

Tilsyneladende har hun i blind loyalitet gjort, hvad hendes far sagde hun skulle, og samtidig fik han selv udløsning for sine seksuelle tilbøjeligheder ved også at deltage, mens pornofilmene spillede på videooptagelser.

Nu er vreden til at mærke. Luften er fuld af forargelse, og den 74-årige Gerhart Trip fra Abild, som er en af de dømte i sagen, har også været udsat for trusler af forskellig art.

Levet som i fængsel
- Straffen for sådan noget skal være meget strengere. Det er det værste svineri, vi har oplevet.

- En af de dømte siger, at han vil prøve at undgå at komme i fængsel, fordi har har en dårlig tyktarm. Det er, som om han går og griner ad det hele. Lad ham omgående komme ind - om ikke andet så på sygeafdelingen i fængslet, siger et ægtepar i den lille landsby.

Over alt på egnen snakker man om sagen. I pølsebaren, i husholdningskredsen, i sportsklubberne og på golfbanen.

En lærerinde, som har haft den lille pige i skolen, fik et chok, da hun opdagede, hvem der var tale om. Hun havde ikke i sin vildeste fantasi forestillet sig, at nogen kunne behandle en pige på den måde. Hun er dybt berørt, og undrer sig over, hvordan pigen har kunnet klare at betjene horden af ulækre mandspersioner, samtidig med, at hun udadtil skulle leve som andre børn.

Af faderen fik pigerne at vide, at de godt måtte cykle ud af byen, men ikke ind i byen, fordi de ikke skulle blande sig med de andre børn.

De har levet som i et fængsel.

erla@bt.dk

mom@bt.dk
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.