I dødelig jalousi opsøgte en forsmået mand sin tidligere samlever og sit barn. Han overraskede kvindens nye kæreste, som blev dræbt efter over 60 knivstik.

Med mindst 60 stik i hovedet og på kroppen blev en 38-årig mand stukket ihjel med en jagtkniv i en lejlighed i Højbjerg ved Århus.

Det skete onsdag morgen, mens den dræbtes nye kæreste og hendes seksårige dreng var til stede i lejligheden.

I et grundlovsforhør torsdag blev den sandsynlige gerningsmand, en 37-årig mand af libanesisk afstamning, varetægtsfængslet for drab i fire uger. Han har været samlever med kvinden i ni år på adressen og havde sønnen sammen med ham. For kort tid tiden havde de brudt deres samliv.

- Hun havde lovet mig, at han ikke skulle sove her, forklarede den sigtede om baggrunden for, at det kom til dødelig håndgemæng i jalousiopgøret mellem den 38-årige mand og den sigtede.

Den drabssigtede forklarede, at han opsøgte kvinden i et forsøg på at genoplive forholdet, da han overraskede den 38-årige i dobbeltsengen i soveværelset på 1. sal.

- Jeg husker, jeg stak ham i maven, i nakken og på halsen. Måske 20 gange, sagde han. Efter politiets oplysninger blev manden dræbt efter ikke under 60 stiklæsioner.

Da den overfaldne lå livløs på trappeafsatsen sagde den sigtede i følge sin forklaring i grundlovsforhøret:

Har du det godt nu? Se, hvad der sker, når du stjæler mit barn og min kone?

Kvinden har forklaret, at hun så den sigtede hugge med kniven "som en sindssyg", og han skulle have råbt til hende: Det er din tur næste gang.

Herefter flygtede kvinden og drengen, der ikke direkte havde overværet opgøret på første sal, ind til en nabo.

Den fængslede er stofmisbruger og brugte en del af retsmødet på at trygle om metadon. Han blev begæret mentalundersøgt.

/ritzau/