Den 22-årige Omar Abdel Hamid El-Hussein, som menes at stå bag weekendens skudattentater i København, blev af politiet anset som yderst farlig og blev så sent som i december 2014 idømt to års fængsel for grov vold.

På det tidspunkt havde Omar Abdel Hamid El-Hussein allerede siddet varetægtsfængslet siden 23. januar 2014.

Alligevel kunne Omar Abdel Hamid El-Hussein den 14. februar 2015 - bare to måneder efter dommen og efter ca. et år som varetægtsfængslet - gå frit og tungt bevæbnet rundt i København.

Læs også:

22-årige Omar Abdel Hamid El-Hussein nåede med andre ord langt fra at afsone sin fulde straf, hvilket i denne weekend blev skæbnesvangert for den 37-årige Dan Uzan og den 55-årige film-mand Finn Nørgaard.

Det er i alle fald politiets klare teori, at Omar Abdel Hamid El-Hussein først skød filmmanden Finn Nørgaard lørdag eftermiddag og senere, natten til søndag, skød Dan Uzan, der stod vagt ved synagogen på Krystalgade i Indre København.

Læs også:

BT kan nu afsløre, at det var Landsretten, der besluttede, at den farlige Omar Abdel Hamid El-Hussein skulle løslades. Det skete efter, at Omar Abdel Hamid El-Hussein ankede sin dom fra december 2014 på to års fængsel. Ankesagen skulle for Landsretten fra 18. august til 21. august, hvilket reelt ville betyde, at den 22-årige ville komme til at sidde varetægtsfængslet i cirka  halvandet år. Det er mere end 2/3 af dommens længde, hvor de fleste prøveløslades. Med andre ord risikerede han at sidde bag tremmer for længe, hvis landsretten stadfæstede byrettens dom på to års fængsel. Derfor blev han, ifølge BTs oplysninger, løsladt.

Læs også:

22-årige Omar Abdel Hamid El-Hussein blev fundet skyldig i grov vold ved retten på Frederiksberg den 19. december 2014.  Det skete efter, han den 22. november 2013 havde stukket en dengang 19-årig mand i låret og balden i et S-tog mellem Åmarken Station og Ny Ellebjerg Station i København.

I retten kom det frem, at der var tale om et 19-årigt tilfældigt offer, som fik dybe stiksår og var i overhængende livsfare på grund af omfattende blodtab.

Til Scanpix

Umiddelbart efter det motivløse overfald blev Omar Abdel Hamid El-Hussein efterlyst af politiet, som betegnede den unge mand som 'farlig', hvorfor potentielle vidner blev anbefalet ikke at tage kontakt til ham, men blot kontakte politiet.

Da Omar Abdel Hamid El-Hussein senere blev fanget, endte han med at blive idømt to års fængsel for grov vold, selv om fire nævninger og én juridisk dommer rent faktisk mente, at der var tale om forsøg på manddrab.

22-årige Omar Abdel Hamid El-Hussein blev dræbt af politiet tidlig søndag morgen.

Andre læser også