Lyt til artiklen

Fire russiske turister er blevet angrebet af en haj i det populære ferieparadis Sharm el-Sheikh i Egypten.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

De russiske turister blev angrebet, da de svømmede rund ved kysten nær deres hoteller. Hajen angreb først to russere, der svømmede rundt i Ras Nasrani-området. De fik begge bidt armene af, meddeler direktøren for Sinai Conservation, Mohammed Salem.

Det er højst sandsynligt samme haj, der i går angreb et russisk par, der svømme rundt tæt ved stranden. Det gik især ud over kvinden, der fik alvorlige bid i ryggen og på benene, mens manden ene ben blev flået op.

Sharm el-Sheikh er et populært turistmål for mange danskere. Alligevel bekymrer hajangrebene ikke Startours danske salgschef Stig Elling.

- Strandene er lige nu lukkede et par dage, mens de lokale myndigheder og eksperter undersøger området. Vi må afvente og se, hvad der sker. Men jeg er ikke nervøs for at råde danskere til at tage på ferie i Egypten. Det er meget usædvanligt, men vi skal selvfølgelig afvente at se, hvad myndighederne gør. Andet kan vi ikke på nuværende tidspunkt, siger han.

Ifølge Stig Elling er der omkring 2000 danskere i Sharm el-Sheikh-regionen lige nu.

- Det er første gang, der er sket et hajangreb dernede, men de kan ske mange steder på hele jorden. Så jeg vil ikke generelt fraråde at tage på ferie i den del af verden, siger Stig Elling.

Dagens voldsomme hajangreb blev overværet af dykkerinstruktør Hassan Salen. Han fortæller, at han var ude at dykke samtidig med angrebet, og at hajen havde cirkuleret rundt om ham, før den gik amok på det det russiske par.

- Det lykkedes mig at skræmme hajen væk ved at blæse bobler mod dets ansigt, men derefter så jeg den svømme mod en kvinde og så den bide hende i benene, siger han til AP.

Alle fire ofre er fløjet til behandling i Kairo og er i kritisk tilstand.

Egypten oplever ifølge Sinai Conservation et til to dødelige hajangreb om året, og at antallet af angreb stiger jo flere turister og svømmere, der er i vandet.
ER DU I EGYPTEN ELLER KENDER DU NOGEN DER ER - SÅ KONTAKT B.T. HER ELLER PÅ 1929@BT.DK.