Rockerklubben Hells Angels er for første gang i mange år rystet i hele organisationen. Det forklarer den tidligere HA’er Lars Jensen nu til BT efter at have været i kontakt med flere medlemmer af klubben.

- Folk kontakter mig, fordi de simpelthen overvejer at melde sig ud af klubben. Det kan godt være, at man i klubben udadtil forsøger at virke ligeglade, men det jeg hører, er, at man internt i Hells Angels er meget rystede over det her i øjeblikket, og at rigtig mange overvejer at melde sig ud, siger Lars Jensen.

Rystelserne i den omstridte rockerklub skyldes, at den 41-årige toprocker Michael Brokside fredag blev fundet hængt i en celle i Politigårdens Fængsel. Hans dødsfald, der betegnes som selvmord, skete få timer efter den historiske politiaktion på Christiania, hvor Michael Brokside og 79 andre blev sigtet og varetægtsfængslet for omfattende hashhandel.

Giver genlyd i rækkerne

- Det er noget, der virkelig har givet genlyd ned gennem rækkerne i HA. Man skal huske på, at Brokside blev regnet for at være en af kongerne i klubben. Han havde jo opnået det, man kunne. Han havde det hele. Magt og penge. Det, de alle stræber efter. Så det, jeg hører, at mange medlemmer nu spørger sig selv efter hans selvmord: ’Hvis han ender sådan her, hvad skal det hele så til for’. Det har med andre ord udløst en eksistentiel krise i klubben, forklarer Lars Jensen. Hans udsagn skal ses i lyset af, at han måtte gå under jorden, efter at han - ifølge ham selv - blev forsøgt myrdet af sine tidligere rocker-venner fra Hells Angels.

For et halvt år siden udsendte Lars Jensen så bogen ’En forfærdelig mand’, hvor han åbent fortalte om sit liv ind og ud af rockerklubben og om drabet på sin egen far i 1993. I bogen kom han også ind på Michael Broksides rolle i HA. Hans analyse var, at Brokside før eller siden ville ende med at få en masse mennesker anholdt.

- Det ser ud til, at jeg endte med at få ret. Det var jo Brokside, der, ifølge politiets sigtelse, styrede hashsalget på Christiania, Og det jeg hører, er, at man internt har været meget nervøse for, om han ville kompromittere det hele, siger han og henviser til, at Michael Brokside tidligere har dummet sig.

Det skete efter drabet på Bandidos-rockeren Uffe Larsen 10. marts 1996 i Københavns Lufthavn.

Røbede detaljer i telefonen

Michael Brokside blev i første omgang som den eneste af seks tiltalte HA’ere dømt for drabet. På en indsmuglet telefon - som politiet aflyttede - kom han dog senere til at røbe detaljer om andre HA’eres roller, hvilket fik politiet til at genoptage sagen.

Det førte til, at Jørgen ’Fehår’ Nielsen blev idømt livsvarigt fængsel, Svend ’Svin’ Holst fik 11 år og seks måneder, og Johnny Engelhof Nielsen fik 11 år og ti måneder. Noget, som man - ifølge Lars Jensen - aldrig har glemt, og som måske kan have ført til selvmordet.

- Mit bud er, at Brokside har dummet sig igen. Vi ser jo, hvordan politiet har været i stand til at konfiskere store værdier i form af penge og hash, så det tyder på, at hele den forretningsstruktur, han har kørt, har været meget kluntet, siger han.

Politiet ønsker ikke at bekræfte præcis, hvem de 80 personer, der er fængslet i sagen, er. Og selvom man samme dag som aktionen meldte ud, at en 41-årig HA’er regnes som værende bagmanden, så ønsker man ikke at bekræfte, at der var tale om 41-årige Michael Brokside.

HAs talsmand Jørn ’Jønke’ Nielsen ønsker ikke at forholde sig til Lars Jensens oplysninger.

- Det der kan jeg ikke tage alvorligt. Mere har jeg ikke at sige til det. Farvel.

Københavns Politi har ikke ønsket at kommentere sagen overfor BT.

Læs meget mere i BT tirsdag