Den ene af de to kvinder, der mistænkes for hæleri i svindelsagen om 111 millioner kroner, er overrasket over sagens udvikling.

Politiet har en mistanke om, at to kvinder har fået del i udbyttet af de 111 millioner kroner, som den nu tidligere afdelingsleder i Socialstyrelsen Britta Nielsen er internationalt eftersøgt for at have svindlet for.

Men den ene af de to kvinder er tilsyneladende selv overrasket over, hvordan sagen har udviklet sig de seneste dage.

Det oplyser hendes advokat Christian Bjerrehuus til B.T.

»Min klient er lige så overrasket som alle andre over de ting, der er kommet frem i medierne de seneste dage,«

Han oplyser videres, at hans klient kun er mistænkt for hæleri - og altså ikke sigtet. Han har rutinemæssigt begæret navneforbud:

»Anklageren oplyser, at min klient er mistænkt for hæleri efter straffelovens paragraf 290, men han oplyser ikke, om det er stk 1 eller stk 2, hvilket siger noget om grovhed, omfang og kendskab,« siger han, mens den anden kvindens forsvarer ikke ønsker at kommentere mistanken mod hans klient.

Konkret er det politiets mistanke, at nogle af de 111 millioner kroner er blevet brugt til at købe værdier, som de to kvinder har fået andel i.

64-årige Britta Nielsen var i 40 år ansat i Socialstyrelsen, og bliver af Socialminister Mai Mercado omtalt som en betroet medarbejder. Hun var afdelingsleder i Socialstyrelsen frem til 26. september, hvor hun blev bortvist fra sit arbejde.

Dagen inden blev hun politianmeldt.

En intern undersøgelse peger foreløbigt på, at hun har svindlet for 111 millioner kroner, som hun har overført fra Socialstyrelsen til sine egne konti. Svindlen stod angiveligt på over en periode på 16 år.

Den 64-årige var såkaldt "superbruger" af Socialstyrelsens it-systemer, og hun har blandt andet været ansvarlig for satspuljen, som er penge øremærket til særligt udsatte borgere i samfundet.

Mistanken om bedrageri opstod, efter at styrelsen i august konstaterede en række fejl i sine tilskudsudbetalinger.

Det blev klart, at der ikke var tale om "almindelige fejl", hvorefter uregelmæssighederne blev undersøgt nærmere.

Svindlen menes at være blevet begået fra 2002 til 2018, og de stjålne penge skulle være fordelt over 274 udbetalinger.

Kvinden er på fri fod og er efterlyst af Interpol.