Mona Nissen Thomsen og Tobias. Mona Nissen Thomsen blev idømt fire års fængsel.
Mona Nissen Thomsen og Tobias. Mona Nissen Thomsen blev idømt fire års fængsel. Foto: Privatfoto

Vestre Landsret har onsdag forhøjet fængselsstraffen fra otte til ni år for stedfaren i Tobiassagen, mens morens dom på fire års fængsel stadfæstes.

René Würfel og Mona Nissen Thomsen er dømt for at have vanrøgtet og mishandlet deres 15 måneder gamle dreng, Tobias, som døde af sine skader i sommeren 2011. Obduktionen viste 80 skader på hans krop, heriblandt kraniebrud, 30 bidemærker, en brækket arm og et to uger gammelt lårbensbrud.

Den 30-årige stedfar udøvede volden, mens den 22-årige mor så på uden at tilkalde hjælp.

- Landsretten udtalte, at der påhvilede moderen en omsorgspligt over for drengen, som blandt andet indebar, at hun var forpligtet til efter bedste evne at beskytte drengen mod overgreb, og at hun, selv om hun havde flere muligheder herfor, forholdt sig passiv over for samleverens overgreb. Dette måtte betragtes som en accept af disse overgreb, som hun selv i et vist omfang deltog i, skriver Vestre Landsret på sin hjemmeside.

Straffen for René Würfel på fængsel i ni år er en forhøjelse af straffen i byretten med ét år.

- Landsretten har herved lagt vægt på den tidsmæssige udstrækning af overgrebene sammenholdt med de meget omfattende skader, der blev konstateret ved obduktionen af drengen, herunder at han forud for den voldsudøvelse, der medførte døden, var blevet tilføjet brud på højre arm, brud på højre lårben og havde fået en tand revet ud, skriver Vestre Landsret.

I juli i år fik René Würfel otte års fængsel, mens Mona Nissen Thomsen fik fire års fængsel. Begge ankede dommen med ønske om delvis frifindelse og en mildere dom.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.