Fredag faldt der dom i sagen mod 21-årige Bekir Ozcan og 22-årige Adem Camur, der sidste år brutalt torturede et 18-årigt offer.

En kold februaraften sidste år blev den 18-årige kørt ud i en skov, afklædt, tæsket med bat, brændt med cigaretter og kørt over af Bekir Ozcan, Adem Camur og to andre, der endnu ikke er identificerede. Til sidst fik han en pistol for tindingen og spurgt, om han ville skydes.

Både Bekir Ozcan og Adem Camur har hele retssagen igennem fastholdt deres uskyld, mens anklageren i sagen, Anne Birgitte Stürup, er gået efter at idømme de to unge mænd henholdsvis forvaring og udvisning. Men Københavns Byret var ikke enige med nogle af parterne. I stedet blev Bekir Ozcan idømt fem års fængsel, mens Adem Camur fik fire år og tre måneder samt en betinget udvisning for grov vold.

- Jeg synes, det er en fornuftig straf for den grove vold, de har begået. Jeg er ikke utilfreds, siger Anne Birgitte Stürup og forklarer, at der ikke var fundet tilstrækkeligt grundlag til at idømme en udvisning også.

Selvom de to unge mænd fastholdt deres uskyld, har DNA-spor placeret både dem selv og deres offer ude i den skov, hvor torturen foregik. 

Motivet til nøgen-torturen, der fandt sted 11. februar 2011, er angiveligt et skænderi over Adem Camurs jakke, som han ikke kunne få tilbage, fordi en af den 18-åriges veninder havde solgt den, efter hun fandt den i sin bil, som Adem Camur angiveligt også havde stjålet og kørt rundt i.
 
- De kørte min venstre hånd over, så den brækkede, og de slukkede fire cigaretskodder på min ryg. De blev ved i en time med at slå mig med køller og jernrør, og til sidst truede Adem Camur med at skyde mig. Jeg tænkte: Jeg dør om lidt, fortalte den 18-årige selv, da han selv vidnede i retten. 

Bagefter fik han at vide, at de ville dræbe hans mor, hvis han fortalte nogen, hvad der var sket.

Forsvarer og anklager har nu 14 dage til at beslutte, om de vil anke dommen.