Brødre blev franarret tusindvis af kroner af pyramidehajer»Jeg håber, vi vinder retssagen, så de kan få tørret grinet af ansigterne én gang for alle.«

Brian Jørgensen, 20-årig struktørlærling fra Ringe, var sammen med sin et år ældre bror Henrik blandt de uheldige, der i sommeren år 2000 blev fanget i nettet af en flok smarte »pyramidehajer«. Alt for smarte, skulle det vise sig.

Efter et præsentationsmøde på Hotel Plaza i Odense og siden endnu et møde i Vejle indvilligede de midtfynske brødre i at være sælgere i firmaet Choice Consulting, der ifølge de fire »jakkesæt« solgte et helt unikt produkt. Nemlig nogle piller, der skulle være i stand til at stimulere ekstra høj lyst til sex hos dem, der indtager dem.

Men Brian og Henrik så aldrig så meget som skyggen af låget fra et pilleglas, da de først havde betalt det beløb, der skulle indskydes som deres del af investeringen i firmaet. Det eneste, de så, var de kontrakter, de var så naive at skrive under på allerede ved præsentationsmøderne, og så de lejekontrakter, pyramidehajerne lokkede dem til at lave med forskellige finansierings- og udlejningsselskaber.

Men nu har de endelig håb forude. 17. juni er de begge indkaldt som vidner mod de fire smarte fyre, der kun har forvoldt dem ærgrelser og tab, og bliver de fire dømt, håber Brian og Henrik, at de får de penge tilbage, de er blevet snydt for.

Retssagen er den første af sin art, siden der blev indført en lov mod pyramidespil. Loven blev lavet i kølvandet på en meget kontroversiel retssag mod bl.a. pyramidehajen Dan Volkersen, som blev frikendt, fordi der ikke var lovgrundlag til at dømme ham trods åbenlys plat og svindel.

»Det vil være en god fornemmelse, hvis vi kan gå ud af retten og smile over hele ansigtet, som de sikkert har gjort over at have narret os,« siger Brian Jørgensen.

Med en lærlingeløn på 4.300 kroner om måneden er han ved at være godt træt af fortsat at betale for noget, han aldrig har fået. Så han ser frem til retssagen. Brian beskriver bondefanger-tricket i sommeren 2000 sådan:

»Vi fik at vide, at vi skulle lægge 20.000 kroner fra start, men så lovede de også, at vi ville komme til at tjene tre gange så meget hver eneste måned. Jeg kunne kun låne 5.000 i banken, så de sagde, at jeg så kunne leje nogle ting og give til dem som indskud.«

»Jeg kan huske, at jeg kørte rundt til forskellige forretninger i Odense sammen med den ene af dem, og jeg lejede bl.a. mobiltelefoner i City Mobil og et dyrt videokamera hos D.E.R.

Jeg lånte også de 5.000 kroner i banken, og da jeg havde fået pengene udbetalt, stod han udenfor og fik dem i hånden med det samme. Siden har jeg ikke bestilt andet end at afbetale på lånet og udstyret. Jeg har hver måned i næsten to år betalt omkring 1.000 kroner og skylder stadig 6.000-8.000 kroner, før jeg er helt ude af det,« siger Brian Jørgensen.