Sydøstjyllands politi håber at overvågningsbånd fra virksomheder i området kan være med til at opklare årsagen til en brand på Restaurant Vejlegården natten til fredag.
Sydøstjyllands politi håber at overvågningsbånd fra virksomheder i området kan være med til at opklare årsagen til en brand på Restaurant Vejlegården natten til fredag. Foto: Claus Fisker

Sydøstjyllands Politi håber, at overvågningsbånd kan give en forklaring på den mystiske brand, der hærgede den omstridte restaurant Vejlegården i Vejle natten til fredag.

BT erfarer således, at betjente er i fuld gang med at indsamle optagelser fra virksomheder i området omkring restauranten i håb om, at de kan indeholde billeder af eventuelle gerningsmænd til branden, hvis årsag endnu ikke er klarlagt.

- Vi sikrer alt, hvad sikres kan. Det inkluderer også overvågningsbånd, siger efterforskningsleder Brian Voss Olsen.

Af hensyn til efterforskningen ønsker Brian Voss Olsen hverken at oplyse, hvor optagelserne kommer fra, eller hvad de viser , men ifølge BTs oplysninger er blandt andet byggemarkedet XL-Byg blevet bedt om at udlevere sine bånd fra natten.

Byggemarkedet har en overvåget gård umiddelbart over for restaurant Vejlegården, og det er dermed muligt, at biler, der er kørt til og fra adressen, er fanget af kameraerne.

Et vidne har tidligere forklaret, at han så to biler og et antal 'mistænkelige' personer på vejen mellem byggemarkedet og restauranten umiddelbart inden branden.

Mens efterforskningen står på, er restauratør Amin Skov fortsat indlagt på Vejle Sygehus, hvor han behandles for røgforgiftning. Ved ankomsten fandt redningsmandskabet ham liggende bevidstløs udenfor et knust vindue, som han er flygtet igennem, da branden brød ud.

Ifølge vennen Frank Schwaner, var Amin Skov fredag ved bevidsthed men svag og stærkt forvirret. Han kunne her blot forklare, at han var blevet længe i restauranten for at lave regnskaber, og at han havde været nødt til at springe gennem vinduet for at undslippe flammerne. 

Om han er blevet afhørt af politiet, vil efterforskningsleder Brian Voss Olsen endnu ikke afsløre.  

Der er ikke monteret overvågningskameraer på selve restauranten. Et overvågningssystem er planlagt, men det skulle først installeres i januar.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.