Lyt til artiklen

Rockerklub starter støtteforening, hvor unge under 18 år kan "snuse" til miljøet. Folkeskoler må lave modtræk, fastslår bekymret politi-chef.

Rockerklubben Hells Angels åbner nu sluserne for unge under 18 år. Det sker lørdag, når den lancerer støtteforeningen ’Viking Defence League’, skriver B.T.

- Vi tager ikke folk på under 18 år i AK 81. Så det er et sted for de folk, der måske er for unge til at blive AK’ere, eller for folk, der bare gerne vil støtte os lidt. Så kan de ligesom komme ind og snuse lidt til miljøet, siger Hells Angels’ talsmand, Jørn 'Jønke' Nielsen til B.T.

Politiet ser på foreningen med bange øjne. Motivet er at skabe en fødekæde til sine fodsoldater AK 81, vurderer Kim Kliver, chef for Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter, NEC.

- Nu vælger man bevidst at rekruttere helt unge ned til 14-15 års alderen. Børn kan ikke gennemskue konsekvensen af det, de bliver en del af, eller stille kritiske krav til omgivelserne. Der er meget stor fare for, at de ender op i kriminalitet og bliver en del af de konflikter med skydevåben, der er lige nu, siger Kim Kliver.

Han opfordrer skoler til at give området stor opmærksomhed.

- Der er klart behov for en præventiv indsats i skolerne. Det er jo skolebørn det her. Der er virkelig grund til at vifte med flaget.

Ifølge bandeekspert Michael Hviid Jacobsen ved Aalborg Universitet rammer foreningens navn bredt.

- Vi definerer ’vikings’ som noget nordisk, noget dansk, noget, der har med nationalitet og tilhørsforhold til Skandinavien at gøre. Når HA kobler ordene ’defence league’ herpå, signalerer de, at det danske folk er under angreb og må forsvare sig. Det er klart, at det kan fænge, siger han til B.T.

Læs også: Svært at slippe ud af rockermiljø