Både vejret og venskabet var iskoldt, da fire topfolk fra Bandidos og Hells Angels holdt krisemøde på gaden foran en café på Sct. Hans Torv, Nørrebro, to aftener før eks-præsident i Bandidos Claus Barrit Bork Hansen, 37, blev mejet ned i en regn af kugler på gaden i Vanløse den 21. marts sidste år.

»Karate-Claus« var smidt ud af Bandidos i »bad standing«, i unåde, og nu var han i fuld gang med at åbne den tidligere Bandidos-borg på Reerslevvej 7 i Hedehusene for Hells Angels støtte-tropper Red & White Support Crew.

Dét vakte ikke just begejstring i Bandidos - men den mord-tiltalte præsident for Bandidos i Roskilde Karl Martin Thorup, 32, afviste i Østre Landsret i går, at krise-mødet mellem Bandidos og Hells Angels på Sct. Hans Torv drejede sig om Claus Bork Hansen og hans flirten med Red & White.

I onsdags kom det frem i landsretten, at Bandidos og Hells Angels frygtede en ny rocker-krig, fordi Claus Barrit Bork Hansen var mistænkt for at sætte de to klubber op mod hinanden som hævn for sin »fyring« fra Bandidos.

Karl Martin Thorup sagde, at mødet på Sct. Hans Torv var om tre medlemmer af Red & White fra Reerslevvej, som Bandidos tidligere havde bedt HA om at smide ud - fordi de havde et udestående med Bandidos.

Mødet mellem Bandidos og Hells Angels er dokumenteret på en telefon-aflytning, hvor »Chester« fra Bandidos ringer og inviterer Karl Martin Thorup med til mødet med Hells Angels præsident »JamJam«, Søren Eiberg, og »Basker-Hans«, Hans Nielsen.

Aflytningen viser, at selvom de to rocker-klubber har sluttet fred er tonen ikke ligefrem elskelig. Bandidos-præsident Karl Martin Thorup råber, da han hører, at »Basker-Hans« kommer med: »Så skal jeg skrige den latterlige, tynde narkoman lige ind i hovedet, så han dør!«.

»Tag det nu roligt,« siger »Chester« til Roskilde-præsidenten, men han er tydeligvis godt gal i skralden på HA'erne:

»Der bliver skidt højt og flot på alt. Der er ikke så meget at snakke om. De kan rende os. Vi skriger dem højt i hovedet,« siger en ophidset Karl Martin Thorup.

Men i Østre Landsret fortalte han i går, at mødet forløb i fred og fordragelighed: »Det drejede sig om tre »Red & White«, der havde lavet noget ballade og som vi havde bedt om at få smidt ud, men der var ikke sket noget. Og så var der én fra »Basker-Hans« familie, der havde hevet trøjen af en, forklarede Karl Martin Thorup i landsretten.

Bandidos kunne ikke ordne det med Red & White selv: »De er support-crew til HA, så vi gik til hovedet i stedet for til røven,« sagde Karl Martin Thorup, der afviste, at der var noget konspiratorisk ved mødet, selvom de fire rockere stod frysende på gaden udenfor caféen og snakkede - i stedet for at sætte sig ind i varmen.

Bandidos-præsident Karl Martin Thorup er i landsretten tiltalt for at have planlagt mordet på Claus Bork Hansen sammen med Kent Sørensen, 31, »Kemo«.

Præsidentens lillebror, Jens Christian Thorup, 41, begik - ifølge tiltalen - mordet sammen med tre-fire ukendte mænd og Peter Buch Rosenberg, 29, kørte morder-bandens flugt-vogn og var med til at observere mod Claus Bork Hansen i tiden op til likvideringen. Talrige kryptiske telefon-samtaler og SMS'er, tekst-beskeder via mobil-telefonerne, gnistrede frem og tilbage mellem rockerne i dagene inden drabet - og anklager Karen Inger Bast mener, de var led i planlægningen af mordet.

Men rockerne har en forklaring på dem alle. Når Jan »Clark«, der er dansk medlem af Bandidos i Sverige, eksempelvist sendte en SMS til Karl Martin Thorup den 17. marts og spurgte: »Er du kommet videre i planlægningen?« så var det, ifølge Karl Martin Thorup, indvielsen af Bandidos nye klubhus på Klosterengen i Roskilde, det drejede sig om.

Karl Martin Thorup, Peter Buch Rosenberg og Kent Sørensen er også tiltalt for at stå bag et skyderi den 15. februar sidste år på Kometvej 17 i Jyllinge mod en anden rocker, »Dupont«, der var faldet i unåde. Han blev beskudt i sin bil - men blev ikke ramt.

Karl Martin Thorup er tidligere dømt for at have tævet »Dupont« med en baseball-kølle, så han blandt andet fik åbent benbrud - og i går erkendte Karl Martin Thorup i landsretten, at han en uge før skyderiet stod i spidsen for et tæskehold på 15 kølle-bevæbnede mænd fra Bandidos support-crew »X-Team«, der var på jagt både efter Claus Bork Hansen og »Dupont«.

Hvem de end fandt, skulle de have kølle-bank, men tæskeholdet opgav, da de blev bange for en hvid Ford Mondeo, som de troede var en politibil.

Karl Martin Thorup har indrømmet, at »Dupont« skulle afstraffes, fordi han havde generet Karl Martin Thorup, spredt rygter om ham -og havde ringet til hans kæreste.

Nævningesagen fortsætter på mandag.