Ultranationale unge fra det ekstreme fanmiljø rekrutteres til tjeneste i Hells Angels' kampgruppe AK81

Et af Hells Angels’ ledende medlemmer, Brian Sandberg, der er nær ven til HA-talsmand Jørn 'Jønke' Nielsen, mødte i fredags op til AC/DC-koncert i Parken i København med en livvagt, der er et kendt ansigt i det højreekstreme miljø i København.

Der er tale om den 22-årige Nicki Sylvester Petersen, tidligere tilhænger af den racistiske og højreorienterede gruppe Dansk Front og medlem af Copenhagen Casuals, en voldelig, hooliganlignende gruppe, der støtter fodboldklubben FC København.

Billeder taget under to Dansk Front-demonstrationer i 2006 viser Nicki Sylvester Petersen - på et af billederne ses han tæt på at blive involveret i slagsmål med kampklædt politi.

Dansk Front, der nedlagte sig selv i 2007, var en erklæret højreorienteret organisation, hvis tilhængere kæmpede for et indvandrerfrit Danmark.

Dømt for trusler og overfald

Flere medlemmer er dømt for trusler og overfald rettet mod folk med indvandrerbaggrund. I 2006 blev et medlem dømt for - iført en Dansk Front t-shirt - at have overfaldet og sparket en sagesløs afghansk familiefar.

Brian Sandberg siger imidlertid til B.T., at han ikke anede, at den ene af hans livvagt har en fortid i Dansk Front:

- Jeg er chokeret. Det lyder fuldstændig vanvittigt. Jeg kender ingen, der har haft forbindelser til Dansk Front, lyder det fra Sandberg.

Nicki ikke alene

Eksemplet med den tidligere Dansk Front-sympatisør Nicki Sylvester Petersen er imidlertid ikke enkeltstående.

Kilder med kendskab til miljøet oplyser, at Hells Angels har optaget et større antal - op til 10 - nye AK81’ere direkte blandt de højreorienterede FCK-fodboldfans i gruppen Copenhagen Casuals, men de oplysninger kan Københavns Politi og Rigspolitiet ikke bekræfte.

Chefen for Rigspolitiets nationale efterforskningscenter, Kim Kliver, siger dog:

- Rockerne interesserer sig for folk i hooligan-miljøet, der er villige til at slå på tæven og holde styr på territoriet.

Det står da også klart, at én af de nye medlemmer af kampgruppen AK81, der er oprettet og 'styres' af Brian Sandberg og hans ven, HA-talsmand Jørn 'Jønke' Nielsen - den 22-årige DMJ - er kendt i hooliganmiljøet under navnet 'Balu' og en del af det voldelige fanmiljø omkring Copenhagen Casuals.

Skød med pistol i Mjølnerparken

'Balu', der ifølge B.T.s oplysninger end ikke nåede at blive medlem af AK81, men blot var 'på prøve', sidder fængslet efter at han den 10. juni kl. 20.36 i Mjølnerparken på Nørrebro sammen med ukendt anden person skød med pistol mod ukendt mand.

Hans stjålne bil – hvor der var en benzindunk i bagagerummet og som altså skulle brændes af bagefter - blev herefter beskudt fra Mjølnerparken og han blev ramt af formentlig fragmenter.
Derfor blev han fundet blødende på Østerbro og anholdt. Han blev indlagt på Rigshospitalet under bevogtning og fængslet in absentia.

Dansk politi har i månedsvis nedtonet, at krigen mellem Hells Angels og indvandrergrupper har racistiske undertoner af frygt for, at konflikten kan brede sig - hvilket ikke bliver lettere med de nye oplysninger om, at HA henter medlemmer hos højretilhængere.

Dertil kommer, at Jørn Jønke Nielsen selv under interviews i weekenden gav konflikten et 'racepræg' ved at tale om indvandreres 'latterlige opførsel og terror mod almindelige mennesker'.

- De råber ad lyshårede piger

- De råber ad lyshårede piger på gaden, kalder dem ludere og forulemper folk i byen, på diskoteker osv. Vi har også børn i skolerne og kærester, som gerne vil gå i fred på gaden. Det kan være, at resten af Danmark vil eller ikke tør andet, men vi gider ikke finde os i den opførsel, sagde HA-talsmanden.

En gennemgang af Hells Angells hjemmeside viser da også, at mange roser, støtter og hylder Hells Angell, netop fordi gruppen 'tager kampen op' mod indvandrere.