Foto: Fotograf Sonny Munk Carlsen

Den 48-årige gymnasielærer PN afgiver netop nu forklaring ved Retten i Odense om det uhyggelige drab, han selv begik den 23. juni 2015 på farmaceutstuderende Mette Marie Tang.

I sin indledende forklaring har han erkendt sig skyldig, og han beskriver sin frygtelige handling den skæbnesvangre formiddag i sommer sådan:

»Jeg forbandt hende Mette, som jeg aldrig havde set før, med min chef. Jeg var helt sikker på, at de to var i ledtog med hinanden. I dag har jeg et andet syn på det. Nu mener jeg, hun var fuldstændig uskyldig. Men på daværende tidspunkt var jeg helt sikker på, at de to chikanerede mig. Jeg havde følt mig chikaneret i månedsvis, men det var første gang, jeg fik tanken, at jeg skulle dræbe nogen. Men jeg var slet ikke i tvivl om, hun skulle dræbes,« sagde PN i vidneskranken på anklager Marianne Bircks spørgsmål.

Bisættelse af Mette Marie Tang

Gymnasielærer står til anbringelse - 3

Drabet kom som lyn fra en klar himmel. Den stærkt psykotiske og paranoide gymnasielærer, som har været fastansat på Nordfyns Gymnasium gennem fire år og underviser i bl.a. matematik, kastede tilfældigt et blik ud af vinduet fra sin 2. sals lejlighed på Klostervej 24 i det indre Odense og fik nede i gården øje på Mette Marie Tang.

Noget slog helt klik for ham, og han gik ud i sit køkken, tog en fileteringskniv, løb ned af trappen og gik uden varsel til angreb på den unge kvinde og mønsterstuderende, som ikke havde en chance. Han afsluttede det bestialske knivdrab med at skære halsen over på sit offer.

»Jeg kan huske, at jeg stikker hovedet ud af vinduet, og så føler jeg, at hun chikanerer mig. Så går jeg ind og henter fileteringskniven og går ned og begår mordet. Jeg føler mig gennemchikaneret af min chef, og så begår jeg det her. Hun skulle bare dø,« lød PNs forklaring, da han blev fremstillet i grundlovsforhøret dagen efter det bestialske knivdrab.

Kvinde stukket ihjel i baggård

Kvinde stukket ihjel i baggård

PN har været diagnosticeret psykotisk siden 2003. Men han har været medicineret og havde også om morgenen på drabsdagen taget sin medicin. Alligevel havde hans psykose og paranoia fuldstændig overtaget hans handlinger, og Mette Marie Tang blev hans uskyldige og sagesløse offer.

I anklager Marianne Bircks dokumentation er det kommet frem, at PN havde været til en MUS-samtale med sin chef, rektoren på Nordfyns Gymnasium, den 9. juni. Altså 14 dage før drabet. Her havde rektor "haglet mig ned", som det lød i PNs egen forklaring.

Siden dagen for MUS-samtalen var hans følelse af at blive chikaneret blot taget til. Kulminerende med det uhyggelige drab på Mette Marie Tang.

Anklageren har nedlagt påstand om, at PN skal have en tidsubestemt anbringelsesdom. Det vil sige, at han i tilfælde af domfældelse vil blive anbragt på et psykiatrisk hospital uden særligt sikrede forhold - formentlig retspsykiatrisk afdeling i Middelfart - og ikke kommer ud, før retten har truffet beslutning om det.

En anbringelsesdom kan i princippet vare hele livet.

Sagen fortsætter nu med vidneforklaringer og procedurer fra henholdsvis anklager og forsvarer.

Bt.dk følger fortsat sagen i retten.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.