En ung dansk gymnasieelev er omkommet i en skiulykke i Schweiz. Det bekræfter Anders Jensen, der er vicerektor på Frederiksborg Gymnasium og HF.

»Jeg kender ikke de nærmere detaljer om ulykken. Det eneste, jeg ved, er, at de kørte inden for løjperne, og at han var beskyttet med hjelm og rygskjold, som man skal,« siger Anders Jensen.

Ulykken skete på en privat arrangeret familietur.

Dog var den unge mands egen familie ikke med på turen.

»Vi har orienteret eleverne om, hvad der er sket. Vi er nu i dialog med familien om, hvornår og hvordan vi skal markere det,« siger Anders Jensen.

Som reaktion på tragedien har Frederiksborg Gymnasium og HF sendt en besked ud til skolens lærere og elever.

Af beskeden oplyser gymnasierektor Anders Krogsøe, at der vil blive afholdt en mindeceremoni i festsalen, når den afdødes familie igen er i Danmark.

'I en tid, hvor oplevelsen af meningsløshed vil være stor, må vi rykke endnu tættere sammen. Har I brug for hjælp af nogen art, må I endelig henvende jer til jeres lærere, hos studievejlederen eller på kontoret,' skriver Anders Krogsøe i beskeden som Hillerød Posten er kommet i besiddelse af.

»Både elever og lærere har været meget berørte. Han var kendt som en meget sød og dygtig dreng,« siger Anders Jensen, som ikke har yderligere kommentarer.

B.T. har kontaktet Udenrigsministeriets Borgerservice.

Her bekræfter presserådgiver Sissel Christine Søe Böss, at en dansker er omkommet i udlandet, men at det er sket i Frankrig:

”Udenrigsministeriet kan bekræfte, at en dansk statsborger er omkommet i Frankrig. Pårørende er underrettet. Udenrigsministeriet har tavshedspligt i personsager og kan ikke kommentere yderligere,” skriver hun i en mail til B.T.