En grisetransport er torsdag formiddag væltet på Bådstedhedevej, der ligger øst for Ingstrup i Vendsyssel.

Bilen er rullet rundt og ligger lige nu på hovedet ude på en mark.

Det oplyser Nordjyllands Politi på Twitter.

'Vi er netop nu til stede på Bådstedhedevej øst for Ingstrup, hvor en grisetransport er væltet og ligger på hovedet på marken ved siden af landevejen,' lyder det i tweetet.

Til at begynde med forlød det, at der kunne være omkring 60 grise inde i lastbilen, men kort før middag fortæller vagtchefen hos Nordjyllands Politi, at der nærmere er tale om 35-40 søer.

I et tweet kort før klokken 11 lød det således fra politiet:

'Man har endnu ikke overblik over grisenes tilstand, idet bilens placering på hovedet gør, at man ikke kan åbne til grisene. Der arbejdes på fuld tryk med dette lige nu, og en dyrlæge vurderer dyrenes tilstand,' lyder det.

Vagtchefen oplyser kort før middag, at man er ved at have fået brudt lastbilens side op, hvorefter man skal forsøge at danne en form for korridor, så dyrene ikke kan stikke af, efter de er kommet ud.

»Der er givetvis også nogle af dem, der er døde,« lyder det fra vagtchefen.

Dyrlægen er på stedet og er klar til at træde til, oplyses det.

»Det bliver en langvarig affære, før de kan komme over i en anden lastbil og transporteres videre,« fortæller vagtchefen.

Kl. 14.17 oplyser Nordjyllands Politi, at man nu er færdige med at redde grise ud af den væltede lastbil.

»Der er reddet i alt 39 søer ud af lastbilen, og af dem har det været nødvendigt at aflive 12 stk.,« skriver Nordjyllands Politi således på Twitter.

»Lastbilen bliver senere vendt og bugseret væk,« tilføjer politiet.