Mere og mere ligner det, at den højgravide Louise Borglit var et helt tilfældigt offer, da hun en aften i begyndelsen af november blev stukket ned, mens hun var ude at lufte sin søsters golden retriever i Herlev.

I hvert fald er det angiveligt den teori, Københavns Vestegns Politi hælder mere og mere til. Det erfarer Ekstra Bladet.

To uger er nu gået, siden det tragiske drab på 32-årige Louise Borglit fandt sted midt i regnvejret i Elverparken. Fra begyndelsen har politiet arbejdet med at finde ud af, om det 'modbydelige' drab kunne bunde i noget personligt, om Louise og gerningsmanden kendte hinanden, eller om der kunne være tale om et såkaldt fjerndrab, hvor offer og gerningsmand ikke kender hinanden.

Efterforskerne har ifølge Ekstra Bladet ikke umiddelbart fundet motiver til drabet i hendes privatliv. Derfor ligner det mere og mere, at Louise kunne være et helt tilfældigt offer.

Foto: Nils Meilvang
Vis mere

'Ingen teori er stærkere'

Tidligere har politiet også kommenteret teorien om, drabet var tilfældigt over for BT.

For da himlen åbnede sig over Herlev den aften, hvor Louise skulle lufte sin søsters hund, lånte hun sin svogers olivengrønne regntøj og blå gummistøvler, inden hun bevægede sig ud i regnen.

Hun var gravid i syvende måned, og politiet har beskrevet hende som 'synligt gravid'. Men iført det store regntøj var det ikke umiddelbart til at se. Faktisk kunne man dårligt se, hvorvidt det var en kvinde eller en mand, der luftede den gyldne hund i Elverparken, oplyste politiet til BT morgenen efter drabet.

Så måske vidste gerningsmanden ikke, at Louise var gravid. Og måske vidste gerningsmanden slet ikke, at det var Louise.

»Der er mange teorier derude blandt både borgere og journalister, og vi kan ikke som sådan afvise nogen af dem,« har vicepolitiinspektør Peter Malmose tidligere udtalt til BT.

»Men ingen af dem er stærkere end, at der ikke lige så godt kunne være tale om et tilfældigt offer,« fortsatte han.

Foto: Martin Sylvest
Vis mere

Fjerndrab er sværere at opklare

Efterforskerne holder dog alle spor åbne endnu, skriver Ekstra Bladet. For der kan dukke noget op fra Louise Borglits liv eller fortid, som skal undersøges. Peter Malmose har dog ikke ønsket at kommentere efterforskningen af sagen i detaljer, ligesom han heller ikke har villet kommentere teorier om drabet over for avisen.

Drabet kan dog være sværere at opklare, hvis der er tale om et såkaldt fjerndrab. Det har den pensionerede drabschef i København, Ove Dahl, tidligere fortalt til BT.

Der findes to typer drab.

Den mest almindelige er relationsdrab - eller nærdrab - hvor offer og gerningsmand kender hinanden. De bliver typisk opklaret hurtigt. Den anden og mere sjældne type er de såkaldte fjerndrab, hvor offeret bliver udvalgt tilfældigt.

Netop fordi der ikke tilsyneladende er en relation mellem offer og gerningsmand, kan de sager være svære at opklare.

»Hvis der ikke er nogen, der har set noget, hørt noget eller har en mistanke, og hvis de tekniske spor ikke giver noget, så er der ikke meget at gå efter,« har Ove Dahl tidligere på måneden fortalt.

Foto: Martin Sylvest
Vis mere

Efterlyst mand endnu ikke fundet

Louise Borglit var gået ind i parken med hunden omkring klokken 19:00 den aften. Kort før klokken 19:14 blev hun fundet af en tilfældigt forbipasserende. Dræbt af adskillige knivstik.

En anden kvindelig hundelufter i parken havde forinden hørt to høje skrig, og efterfølgende så hun en mand komme løbende ud af parken. Da han så hende, stoppede han op og løftede armene i en afværgende gestus, hvorefter han løb ind i parken igen.

Manden beskrives som 28-30 år. Han er ca. 180-190 cm og tynd og spinkel af bygning med et markeret, tyndt ansigt. Han var ifølge vidnet iført sort jakke med hætte, sorte bukser og mørke sko. Hætten på jakken havde manden slået op, og under den bar han en sort kasket.

Den mystiske mand har siden været efterlyst af politiet, men han er endnu ikke fundet.

Andre læser også